Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iun 2014 - Anul XIX, nr. 136 (5645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cârnaţi sau friptură? Aceste alimente au efecte diferite asupra sănătăţii tale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbaţii care mănâncă doi cârnaţi pe zi prezintă un risc de două ori mai mare de a muri din cauza insuficienţei cardiace, comparativ cu cei care mănâncă rareori mezeluri, arată un studiu recent. Hamburgerii, şunca şi alte tipuri de alimente din carne procesată sporesc mult riscul acestei afecţiuni, dar, surprinzător, carnea roşie neprelucrată nu pare să aibă aceleaşi efecte nocive.

Cercetătorii bănuiesc că nu carnea, ci sarea şi alte substanţe chimice care se adaugă în mezeluri duc la creşterea tensiunii arteriale, ceea ce poate duce la apariţia insuficienţei cardiace. 

Studiul a avut în vedere 37.035 de bărbaţi, cu vârste de 45-79 de ani, urmăriţi pe o perioadă de 12 ani.

Cei care mâncau peste 75 de grame de mezeluri pe zi aveau un risc cu 24% mai mare de a suferi de insuficienţă cardiacă şi un risc de două ori mai mare de a deceda din cauza acestei boli, comparativ cu cei care mâncau cantităţi mici de mezeluri.

75 de grame echivalează cu doi cârnaţi, patru felii de şuncă, patru fâşii de bacon sau un burger mic.

Studiul, realizat de cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska din Stockholm, nu a descoperit însă nici o asociere între consumul de carne roşie neprelucrată şi riscul de insuficienţă cardiacă.

Spre deosebire de carnea roşie simplă, mezelurile din carne roşie conţin sodiu, nitraţi şi alţi aditivi alimentari, iar cărnurile afumate şi fripte pe grătar conţin şi hidrocarburi aromatice policiclice, toate aceste substanţe putând contribui la creşterea riscului de insuficienţă cardiacă, spun autorii studiului. 

Chiar şi aşa, cercetătorii recomandă totuşi oamenilor să îşi micşoreze consumul de carne roşie la cel mult două porţii pe săptămână. Studii anterioare au arătat că un consum ridicat de carne roşie măreşte riscul apariţiei atacului de cord,  a cancerului de intestin şi a altor boli grave. 

Sursa: Mail Online

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cârnaţi sau friptură? Aceste alimente au efecte diferite asupra sănătăţii tale.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cârnaţi sau friptură? Aceste alimente au efecte diferite asupra sănătăţii tale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei