Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 ian 2014 - Anul XIX, nr. 20 (5529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La psiholog sau la cafenea!?

Dacă cele două cuvinte din titlu aparent par să nu aibă nici o legătură, acest articol va arăta că putem substitui mersul la psiholog cu mersul la cafenea. Dar nu orice cafenea, ci una creată special pentru a diminua stresul cotidian, o cafenea în care cafeaua sau ceaiul se îmbină cu răsfățul, relaxarea și frumusețea.

Cafeneaua cu pisici în Japonia
Dacă până acum asiaticii ne-au uimit cu ciudatul lor apetit pentru diverse gângănii și chiar animale pe care europenii le consideră de companie, acum a venit rândul să ne arate o fațetă frumoasă a vieții și a culturii lor, și anume faptul că pot iubi animalele și pot face bani din asta.

Astfel că, deși în trecut la anumite restaurante pisicile se găseau mai des în meniu decât tolănite pe sub mese, în ultimii ani japonezii au introdus un concept de succes la ei, mai exact cafeneaua cu pisici.

Cunoscute ca animale de companie și mai nou cunoscute în procesul de zooterapie, pisicile din Japonia și-au găsit liniștea în cafenele, acolo unde niponii stresați aleg ca după o zi grea de muncă să mângâie și să uite de griji alături de delicatele animăluțe. Și nu este deloc ieftin! Pentru a putea petrece o oră de relaxare în prezența ghemotoacelor de blană, japonezii bagă în buzunarele patronilor chiar și peste 15 euro. Pisicile sunt și ele remunerate cu hrană gustoasă și așternuturi de bună calitate.

Cafenelele sunt amenajate astfel încât îmbină atmosfera unei cafenele cu mediul de viață obișnuit pisicilor, deci pernuțele pufoase sunt prezente în fiecare colț al încăperilor, scările și obiectele de cățărat se alătură obiectelor de ascuțit gheruțele, iar locurile de somn, ori de luat masa sunt special amenajate și delimitate.

Pisicile nu trebuie deranjate atunci când își fac siesta sau când sunt la masă, iar clienții primesc un mini-instructaj la intrare alături de papucii de casă fără care nimeni nu poate intra, acest lucru ajutând la prevenirea contaminării cu eventuale bacterii sau microbi a mediului de viață pisicesc.

Ce este zooterapia?

Zooterapia înseamnă, de fapt, folosirea anumitor animale precum câinii, pisici, cai, delfini, ori papagali în scopuri terapeutice. Aceste animale pot avea efecte în ameliorarea stării de sănătate a ființelor umane, în general a problemelor de ordin psihic și în combaterea stresului.

Acest tip de terapie reduce stările depresive și de anxietate, contribuie la reducerea stresului, ajută la o recuperare postoperatorie mai ușoară, diminuează presiunea arterială, iar aceste lucruri sunt confirmate de nenumărate studii care au arătat importanța animalelor domestice în viața omului.

 

Cafeneaua cu pisici în România

În România nu există momentan nici o astfel de cafenea, ci doar încercări de interpretare a acesteia, în sensul că s-au organizat în câteva rânduri evenimente în care o anumită cafenea găzduia pisici spre a fi donate, atât. Idee de apreciat, totuși!

Cunoscut fiind faptul că românii nu prea au îmbrățișat cultul de a merge la psiholog pentru a-și rezolva eventualele probleme și preferă discuțiile în familie, ori cu prietenii, o cafenea de genul celei prezentate ar fi o piatră de încercare pentru investitorii noștri, idee care le-ar poate aduce câștiguri imense primilor intrați în branșă.

Piața cafenelelor din țară, dar în special a cafenelelor de lux este foarte departe de nivelul de saturație, iar cafeneaua cu pisici poate intra ușor în viața iubitorilor de animale din România. Totodată, cafeneaua poate reprezenta alternativa pentru cabinetele psihologilor, prin afirmarea zooterapiei, alternativă pe care mulți o caută din cauza faptului că psihologul este un lux prea mare și în același timp scump pentru românii simpli.

“Fericirea este precum pisica, dacă încerci să o ademenești sau să o chemi, te va evita cu îndârjire; nu va veni niciodată. Dar dacă nu îi acorzi nici un pic de atenție și îți vezi de treabă, o vei găsi frecându-se de picioarele tale și sărindu-ți în poală”. William Bennet

Ştefan POIEANA – DESPRESUCCES.RO

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La psiholog sau la cafenea!?.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La psiholog sau la cafenea!?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei