Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 ian 2014 - Anul XIX, nr. 20 (5529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piaţa muncii

Fii indispensabil la muncă

Trăim într-o perioadă în care multe firme aleg să își concedieze o parte din angajații pentru a putea supraviețui. Nu este ușor să încerci să-ți menții calmul, dar trebuie să acționezi rapid și să te gândești dacă tu ai putea să fii dat afară sau nu.

Angajați indispensabili sunt de obicei în siguranță pentru că se știe că este nevoie de ei în companie. Tu trebuie să devii acea persoană pe care șefii nu ar vrea să o înlocuiască. Dacă ești de părere că încă mai ai de învățat, dar simți că ești pe drumul cel bun, atunci își vom oferi noi câteva strategii folositoare.

 

Fii flexibil

Pentru început trebuie să te adaptezi la toate cerințele superiorilor tăi. Trebuie să faci mai multe decât îți cere șeful, așa că oferă-te să rezolvi proiecte pe care alții le refuză. Acceptă provocări noi și dovedește superiorilor tăi că poți să rezolvi multe probleme fără să fii rugat să faci asta.

 

Fii la curent cu tot ce se întâmplă

Suntem siguri că îți place job-ul tău, însă chiar știi tot ce se întâmplă în domeniu? Când ai un pic de timp liber, este bine să citești diferite publicații în care există articole despre industria în care tu lucrezi. Este indicat să fii chiar cu un pas înainte și să demonstrezi că înțelegi cum funcționează totul.

 

Ieși în evidență

Vorbește cu cei din birou, socializează și nu sta într-un colț. Nu poți să fii indispensabil companiei, dacă nimeni nu te observă. Nu refuza munca în echipă și nu încerca să-i faci pe restul să nu pară ok în fața șefului. Este indicat să înveți ceva unic: analizează cam ce știe toată lumea să facă și studiază cunoștințe pe care restul nu le stăpânesc cum trebuie.

 

Ești un conducător bun?

Toate informațiile adunate în toți acești ani trebuie folosite și în folosul celorlalți. Dacă deții o funcție de conducere, colegii de muncă au nevoie să te vadă drept un bun lider, iar tu trebuie să dai impresia că știi ce faci mereu. Oamenii vor să se asigure că tu îi vei ajuta când vor avea o problemă și că nu îi vei lăsa baltă când lucrurile par dificile.

Încearcă de asemenea să fii mereu o persoană optimistă și investește-ți energia pentru a ajuta compania să scape de probleme.  Dacă firma la care lucrezi trece printr-o perioadă grea, atunci este clar că negativismul crește  dar tu poți să fii acea persoană care contribuie la rezolvarea dificultăților fără a agrava situația. Nu te transforma în omul care se gândește imediat să renunțe și să plece.

 

Dovedește că ești de încredere

Rezolvă proiectele la timp și nu întârzia cu predarea acestora. Îti recomandăm să nu lipsești prea mult de la muncă. De ce? Pentru că o persoană va fi observată dacă este mai mult absentă decât prezentă la job și că își împovărează colegii cu multă treabă. Dacă tu lipsești mult, atunci  ai toate șansele să fii dat afară pentru că nu ești folositor firmei.

Nu lua decizii a căror rezultate sunt benefice doar pentru tine. Analizează imaginea de ansamblu și lasă ca hotărârile luate să fie bazate pe nevoile firmei, nu neapărat pe nevoile tale. Acest lucru va conta cu siguranță, iar șeful tău va observa ceea ce faci.

 

Faci greșeli?

Știm, ești om si da, greșești, însă îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce faci? Dacă dovedești că poți să rezolvi singur greșelile făcute și că ai învățat ceva din cea ai făcut, atunci ești pe drumul cel bun. Brusc ajungi să fii mai valoros decât o persoană care nu recunoaște când greșește sau care încearcă să dea vina pe alții.

 

Fii cel mai bun!

Inevitabil, ajungi într-un punct în care cerințele se repetă, iar tu te scunfunzi într-o monotonie. Totuși, este bine să nu uiți că și acele proiecte micuțe au o influență puternică asupra felului în care tu îți faci job-ul.

Indiferent de tipul proiectului la care lucrezi, fii cel mai bun și te vei simți cu siguranță mândru de tine. Șeful tău îți va observa entuziasmul și nu te va lăsa deoparte când lucrurile se agravează.

Andra SECELEAN – despresucces.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fii indispensabil la muncă.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fii indispensabil la muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei