Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 230 (5437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spectacolul "Rinocerii", în regia lui Tompa Gábor, montat pe scena Teatrului Naţional din Praga

Spectacolul "Rinocerii", în regia lui Tompa Gábor, după textul omonim al lui Eugène Ionesco, va fi jucat, pe scena Teatrului Naţional din Praga, în perioada 7 octombrie - 16 februarie 2014, informează Institutul Cultural Român.

Primul spectacol va fi jucat pe scena Teatrului Naţional din Praga pe 7 octombrie, pe 19 noiembrie urmând să aibă loc o nouă reprezentaţie. Piesa va fi jucată şi pe 9 decembrie, 21 ianuarie şi 16 februarie.

"Rinocerii", una din piesele de teatru reprezentative ale secolului XX, care a luat naştere la zona de margine a teatrului absurdului cu drama existenţială, farsa clasică şi burlescă, povesteşte istoricul oamenilor dintr-un oraş mic, cel mai probabil din sudul Franţei. Aceşti oameni s-au trezit în reţeaua răului, care va lua chipul caraghios al rinocerului. Treptat, toţi oamenii care sunt buni se transformă în rinoceri şi îşi primesc soarta înfiorătoare ca pe un lucru firesc.

Un om însă se opune. Nu este în stare să primească ceea ce primesc în mod firesc toţi ceilalţi, cu toate că este fricos, slab şi nu are un caracter tare. Este de toate, numai nu este erou. Totuşi se opune metamorfozei de masă.

"Rinocerii" lui Ionescu face parte din cele mai importante opere ale teatrului mondial. Piesa lui Ionesco din anul 1958 a fost percepută ca o parabolă a creşterii inevitabile a dictaturilor secolului al XX-lea. Însă remarcabil este faptul că această farsă prezintă lupta inegală a omului cu creşterea tuturor pericolelor epocii moderne. Reflectă o gamă largă de feluri de luptă şi preia asupra sa variate nuanţe de gen: de la comedie şi farsă, până la dramă şi tragedie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacolul "Rinocerii", în regia lui Tompa Gábor, montat pe scena Teatrului Naţional din Praga.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacolul "Rinocerii", în regia lui Tompa Gábor, montat pe scena Teatrului Naţional din Praga0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei