Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 230 (5437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Refugiul rustic al reginei Marie-Antoinette din grădinile de la Versailles va fi restaurat

Administratorii Palatului de la Versailles vor lansa în primăvara anului 2014 o operaţiune de restaurare a Casei reginei Marie-Antoinette, aflată în centrul Cătunului rustic, în care fosta regină se refugia adeseori, pentru a evita intrigile de la curtea regală, informează AFP.

Informaţia a fost dezvăluită de Catherine Pégard, preşedintele asociaţiei care administrează domeniul pe care se află Palatul de la Versailles.

Această operaţiune va avea o durată de aproximativ 18 luni şi va fi posibilă graţie unei sponsorizări a casei de modă Dior, a precizat Catherine Pégard.

Inspirat din teoria despre beneficiile întoarcerii la natură şi ale vieţii la ţară, promovată de filosoful Jean-Jacques Rousseau, Cătunul Reginei a fost construit în parcul Palatului Versailles, la cererea reginei Marie-Antoinette, între anii 1783 şi 1787. Conceput după o idee a pictorului Hubert Robert, cătunul a fost construit şi decorat de arhitectul Richard Mique.

Cătunul rustic al reginei Marie-Antoinette a inclus iniţial 12 case, al căror aspect exterior pitoresc contrasta cu un decor interior rafinat. Câteva dintre case erau folosite exclusiv de regină şi de invitaţii ei. Altele erau utilizate pentru diverse activităţi cu specific ţărănesc.

Casa Reginei, edificiul central al Cătunului, aflată pe malul unui lac artificial, este compusă din două pavilioane independente, unite printr-o galerie.

"Starea lor s-a degradat foarte mult. Restaurarea lor a devenit o urgenţă", a precizat Catherine Pégard, care a spus că face din această operaţiune de restaurare una dintre proiectele sale prioritare.

Lucrările urmează să fie finalizate în primăvara anului 2015.

Valoarea sponsorizării oferite de casa Dior nu a fost dată publicităţii. În Franţa, sumele oferite de companiile private pentru operaţiuni de sponsorizare sunt deductibile din impozitul datorat statului în procent de până la 60%.

Marie-Antoinette, soţia regelui Ludovic al XVI-lea, a fost ultima regină a Franţei. Marie-Antoinette a murit pe 16 octombrie 1793, la vârsta de 37 de ani, fiind ghilotinată la Paris, în timpul Revoluţiei Franceze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refugiul rustic al reginei Marie-Antoinette din grădinile de la Versailles va fi restaurat.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Refugiul rustic al reginei Marie-Antoinette din grădinile de la Versailles va fi restaurat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei