Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 165 (5372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Televiziunea italiană renunţă la Miss Italia, concursul care a făcut-o celebră pe Sophia Loren

Televiziunea de stat italiană a anunţat miercuri că a renunţat după 25 de ani la difuzarea Miss Italia, concursul de frumuseţe care i-a deschis actriţei Sophia Loren drumul spre Hollywood, întrucât această competiţie "a început să îşi arate vârsta", informează Reuters.

Această decizie, previzibilă într-o ţară în care numeroase femei frumoase şi sumar îmbrăcate apar în mod constant în emisiunile difuzate de principalele televiziuni, în special de acelea din imperiul Mediaset, deţinut de fostul premier italian Silvio Berlusconi, a dat însă naştere unor dezbateri viguroase în Italia.

Antonio Verro, membru în consiliul de administraţie al televiziunii publice italiene RAI, a declarat pentru Radio 24 că preşedinta acelui consiliu de administraţie, Anna Maria Tarantola, a dorit ca RAI să renunţe la difuzarea concursului Miss Italia, întrucât acesta "dă un exemplu negativ". Antonio Verro spune că s-a opus acestei decizii şi speră că RAI va transmite totuşi celebrul concurs de frumuseţe, într-un format redus.

În fiecare an, mii de femei tinere se înscriu în competiţie şi speră să se califice în finala acestui concurs, care a contribuit la lansarea carierelor multor actriţe şi prezentatoare TV încă de la prima lui ediţie în 1939. Sophia Loren a concurat la Miss Italia în 1950 fără să câştige titlul, consolându-se însă cu trofeul "Miss Elegance".

Criticii acestui format de concurs spun că spectacolul oferit de concurentele care defilează pe un podium în faţa unui juriu aparţine unei epoci trecute, în care rolul femeii era redus la aspectul fizic, de preferat unul îmbunătăţit prin dietă sau operaţii estetice.

Aceiaşi critici denunţă practicile din presa italiană, în cadrul căreia camerele de filmat fac adeseori zoom-uri, cu neruşinare, pe sânii şi picioarele femeilor, în special la televiziunile din grupul Mediaset.

Regizorul de film Roberta Torre a declarat pentru cotidianul L'Unita că Miss Italia prezintă femeia ca pe "un porc pregătit să fie tăiat" şi pune presiune asupra femeilor, obligându-le să se conformeze unui ideal uniform de frumuseţe.

Laura Boldrini, o reprezentantă a camerei inferioare a Parlamentului Italian, a lăudat "alegerea modernă şi civilă" luată de RAI şi a spus că televiziunea italiană oferă prea puţin spaţiu în care femeile să poată să îşi exprime părerile.

"Cele mai multe dintre ele sunt «mute» şi uneori dezbrăcate", a declarat ea într-o conferinţă despre violenţa asupra femeilor, organizată în această săptămână la Milano, argumentând că focalizarea imaginilor pe felul în care arată femeile îi încurajează pe bărbaţi să le vadă ca pe nişte obiecte.

Laura Boldrini a fost însă aspru criticată pentru comentariile ei.

Organizatoarea concursului Miss Italia, Patrizia Mirigliani, spune că astfel de concursuri de frumuseţe sunt organizate peste tot în lume şi că ea a schimbat formatul concursului tocmai pentru a încuraja o prezentare modernă a femeii.

Actriţa Lucia Bose, în vârstă de 82 de ani, care a câştigat Miss Italia în 1947, a declarat pentru L'Unita că acest concurs a fost "o bucată din istoria italiană" şi că multe dintre legendarele actriţe din cinematografia italiană îşi datorează faima acestei competiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Televiziunea italiană renunţă la Miss Italia, concursul care a făcut-o celebră pe Sophia Loren.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Televiziunea italiană renunţă la Miss Italia, concursul care a făcut-o celebră pe Sophia Loren5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei