Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 144 (5351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

The British Museum a lansat un ghid istoric gay

The British Museum din Londra a lansat un ghid istoric care se concentrează pe elementele dedicate homosexualităţii descoperite în colecţia sa, informează bbc.co.uk.

"A Little Gay History" prezintă ilustraţii cu obiecte diverse, precum un străvechi papirus egiptean, scenele erotice de pe cupa romană Warren şi imagini de David Hockney.

Scris de curatorul Richard Parkinson, ghidul explorează portretizările artistice ale faptului de a fi gay şi dificultăţile în găsirea unor înregistrări despre atracţia faţă de acelaşi sex.

Ghidul este însoţit de o înregistrare audio explicativă, în care vocea naratorului este asigurată de actorul Simon Russell Beale.

Lansat în aceeaşi perioadă cu London Pride Festival, festivalul gay care are loc în această săptămână la Londra, înregistrarea audio - pe care mai apar artista Maggi Hambling şi scriitoarea Kate Smith - prezintă o serie de obiecte-cheie din colecţia celebrului muzeu britanic.

Proiectul acestui ghid a început prin campania "Same-sex desire and gender identity", lansată în cadrul evenimentului LGBT History Month din 2010.

De atunci, proiectul a luat amploare şi a fost finalizat sub forma ghidului creat de Richard Parkinson, care recunoaşte importanţa modelelor gay de-a lungul istoriei umane.

Vizitatorii expoziţiei dedicate împăratului roman Hadrian la British Museum descoperă ceea ce foarte puţini oameni ştiu: Hadrian era "ceea ce în zilele noastre este definit prin termenul «gay»", spune Parkinson.

Potrivit izvoarelor istorice citate de Richard Parkinson, împăratul Hadrian ar fi "plâns ca o femeie" atunci când Antinous s-a înecat în Nil.

"L-a comemorat pe Antinous prin statui, procesiuni religioase şi monede, în tot Imperiul Roman", a spus Parkinson.

"Oamenii cred adeseori că istoria homosexualilor şi a lesbienelor este doar istoria unei minorităţi, însă, bineînţeles, ea face parte din istoria umanităţii. Diversitatea sexuală reprezintă un element care îi influenţează pe toţi", a mai spus acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului The British Museum a lansat un ghid istoric gay.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The British Museum a lansat un ghid istoric gay0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei