Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reguli pentru gene perfecte

Sunt multe mascara care promit tot - de la alungirea genelor până la arcuirea, îndesirea sau hidratarea lor -, însă specialiştii spun că acestea sunt, de cele mai multe ori, alegeri greşite şi recomandă selectarea atentă a produselor pentru gene.

"Dacă îţi doreşti un efect anume, alege acel mascara care se potriveşte exclusiv dorinţelor tale", spune make-up artistul Troy Surratt.

Răşina şi ceara dintr-un mascara ondulează genele drepte, în timp ce o formulă din fibre de nylon acţionează ca o extensie a genelor scurte. De asemenea, este importantă şi peria: dacă este mare şi stufoasă, aşa vor arăta şi genele tale, în timp ce o perie cu peri rari, din plastic, nu va face nimic altceva decât să separe genele, spun specialiştii.

Mascara negru este universal. Se potriveşte atât la persoanele blonde, cât şi la brunete. "Principalul scop al unui mascara este să definească genele şi să contureze ochii", este de părere şi make-up artistul Susan Giordano. Ea spune că un efect maxim se poate obţine şi prin folosirea unor mascara de diferite culori, sugerând că o tuşă de roşu aprins poate fi o alegere inedită şi, totodată, de succes, în cazul persoanelor cu ochi albaştri, verzi sau căprui-deschis, în timp ce mascara verde sau albastru se potriveşte perfect în cazul ochilor căprui.

Formulele de mascara rezistente la apă sunt preferate de multe persoane, dar specialiştii avertizează că întrucât este greu de îndepărtat şi poate deteriora genele, ar fi mai bine ca acest gen de mascara să fie folosit numai "la nevoie".

În cazul celor cu gene drepte sau prea scurte, un ondulator de gene poate face minuni în foarte scurt timp.

"Ondulatorul de gene trebuie folosit înainte de aplicarea tuşului de gene pentru că, în caz contrar, mascara s-ar putea lipi de ondulator şi ar putea smulge genele", sfătuieşte Susan Giordano. Pentru o folosire corectă a ondulatorului, trebuie să ţineţi dispozitivul strâns, la baza genelor, timp de trei până la cinci secunde, după care să eliberaţi genele şi să le rimelaţi, prin gesturi scurte, adaugă specialistul.

Pentru un efect "dramatic", se recomandă aplicarea unui mascara de alungire, urmat de un altul pentru volum. La final, folosiţi peria pentru gene pentru a le dezlipi, în cazul în care s-au lipit unele de altele, şi pentru a le arcui pe cele de la coada ochiului. "Aceste gene exterioare conferă ochiului un aspect alungit, de felină", spune stilistul Romy Soleimani.

Aceasta dezvăluie un alt truc pentru genele scurte: două straturi de tuş pentru alungirea genelor - primul aplicat foarte subţire, după ce peria a fost curăţată înainte într-un prosop de hârtie de cantitatea mare de mascara -, al doilea, aplicat prin mişcări arcuite după uscarea celui dintâi.

"Această procedură foarte rapidă separă genele şi face ochii să pară mai mari", adaugă Soleimani. Stiliştii vă mai recomandă să nu neglijaţi nici genele de jos, mai ales dacă vă doriţi "smokey eyes". Important este ca aplicarea să fie discretă, să nu încarce genele scurte, evitându-se astfel aspectul de ochi încărcaţi.

Esenţială este şi demachierea ochilor după folosirea tuşului pentru gene. În acest sens, un demachiant obişnuit pentru faţă nu este suficient. Astfel, o formulă de demachiant pentru ochi, care să conţină ulei, este indicată pentru îndepărtarea tuşului pentru gene. Aplicarea demachiantului se face uşor, fără a freca ochii, folosind dischete din bumbac. Acestea se îmbibă în demachiant şi se ţin aplicate pe ochi pentru câteva secunde, pentru a înmuia tuşul pentru gene care, apoi, se poate îndepărta cu uşurinţă, spune make-up artistul Laura Mercier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reguli pentru gene perfecte.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reguli pentru gene perfecte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei