Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2012 - Anul XVII, nr. 97 (5002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un cuplu, două camere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe măsură ce relaţia dumneavoastră amoroasă avansează, plăcerile nopţii în doi se pot evapora. Apropierea de la început, propice mângâierilor, îmbrăţişărilor, confidenţelor şi cuvintelor de dragoste, poate deveni deranjantă. Pentru unele femei, împărţirea patului cu partenerul de viaţă nu este metoda pentru a cădea în braţele zeului Morfeu. Aşadar, ar putea fi riscant pentru cuplu ca unul dintre cei doi să prefere să doarmă cu spatele la partener sau chiar în altă cameră, doar pentru simplul motiv că aşa doarme mai bine?

 

Situaţie marginală

Printre reproşurile pe care o femeie i le aduce soţului sau iubitului, când vine vorba de dormit împreună, cel mai des întâlnite sunt că el sforăie prea tare, o trage de păr din greşeală în somn, se foieşte, o strânge prea rău în braţe… Atâtea detalii care, dincolo de faptul că îţi pot alunga somnul şi te fac să te trezeşti dimineaţa mai obosit decât te-ai culcat, pot duce chiar la ruinarea relaţiei. Din acest motiv, unele cupluri aleg să doarmă în camere separate.

Aceasta este o situaţie departe de a fi marginală, constată Joelle Mignot, psiholog, sexolog, hipnoterapeut şi redactor-şef la revista franceză Sexualites Humaines: „Odată cu înaintarea în vârstă, multe cupluri ajung să doarmă separat pentru că au mai mare nevoie de spaţiul personal”.

Această nevoie de a fi singur, de a avea un spaţiu pentru sine, nu este totuşi anodină. Părăsirea patului conjugal înseamnă părăsirea acestui loc sacru, specific cuplului îndrăgostit. „Patul conjugal este spaţiul viselor, spaţiul inconştientului, spaţiul în care corpurile se ating, se simt. Doar un cuplu îndrăgostit are acest spaţiu comun de somn”, explică Mignot.

 

De ce singur?

Cuplurile care trăiesc împreună de mai mulţi ani pot decide de comun acord să doarmă separat din respect pentru celălalt dacă unul dintre ei sforăie, de exemplu. Potrivit studiilor efectuate de psihologii americani, peste 23 la sută din cuplurile care dorm separat o fac din cauza sforăitului.
O altă situaţie în care soţii aleg să doarmă separat este atunci când în viaţa de cuplu apare un copil mic. Este cunoscut faptul că unii bebeluşi nu au somn noaptea, ori au colici, ori le mai iese vreun dinţişor. În acest caz, mama este cea care alege să se mute în camera copilului, pentru a-i fi mai aproape şi a-i alina „durerile” sau chiar mută pătuţul copilului în camera cuplului.
Un alt motiv pentru care partenerii dorm în camere diferite este pentru că au obiceiuri distincte: de exemplu, unul se trezeşte foarte devreme, celălalt se trezeşte mai târziu. Dacă merg la serviciu la ore diferite, în general soţii mai devreme, atunci ei preferă să nu-şi trezească partenerele cu noaptea-n cap, lăsându-le să mai profite de câteva minute sau chiar ore de somn în plus. În astfel de cazuri, fiecare se retrage în liniştea din propriul dormitor, iar cuplul nu are decât de câştigat.

 

Fuga de apropiere

Pe de altă parte, când cei doi parteneri de viaţă dorm în acelaşi pat, însă fiecare în colţul lui, asta poate însemna o îndepărtare a cuplului, o lipsă de dragoste sau chiar fuga de a avea relaţii sexuale.

Când nu mai vor să doarmă cu partenerul pentru că nu mai suportă prezenţa acestuia sau vor să evite orice contact carnal este deja un mare semn de întrebare. În acest caz, este simplu de preconizat că un astfel de cuplu ar putea ajunge la separare. În plus, dacă decizia este impusă de partener, cel mai bine ar fi să se comunice cu acesta în legătură cu motivele reale ale îndepărtării, pentru a se evita un final nefericit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un cuplu, două camere.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Un cuplu, două camere4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei