Prăjitura cu pere şi ciocolată este un desert de toamnă delicios, care se poate servi cu o cremă sau o îngheţată de vanilie sau cu un sirop preparat din fructe de pădure şi puţin zahăr, informează linternaute.fr.
Număr de porţii: 8
Ingrediente:
200 de grame de făină
150 de grame de brânză de vaci (cu conţinut mare de grăsime)
120 de grame de zahăr pudră
100 de grame de ciocolată neagră
100 de grame de ciocolată albă
3 - 4 pere proaspete
4 ouă
2 linguri de lapte
2 linguri de extract de vanilie
1 pliculeţ de zahăr vanilat
1 plic de drojdie uscată
1 vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
1. Cuptorul se încălzeşte la 180°C.
2. Într-un vas se bat spumă gălbenuşurile şi zahărul, până îşi dublează volumul. Se adaugă brânza, făina, drojdia şi vanilia şi se amestecă bine pentru a elimina cocoloaşele.
3. Ciocolata albă se taie în bucăţi mari. Ciocolata neagră se topeşte pe baie de aburi împreună cu laptele. Perele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi, care se dau prin puţină făină.
4. În compoziţia de ouă se adaugă ciocolata neagră topită, ciocolata albă şi perele.
5. Albuşurile se bat spumă tare şi se încorporează delicat, mişcând lingura de sus în jos, în compoziţia de prăjitură.
6. Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o formă de prăjitură, se toarnă compoziţia de mai sus şi se coace aproximativ 35 de minute. După ce s-a răcit, prăjitura se pudrează cu zahăr.