Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2011 - Anul XVI, nr. 163 (4761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fosilele unuia dintre cei mai mari prădători marini de pe Terra, expuse în Marea Britanie

Fosilele unuia dintre cei mai mari prădători marini de pe Terra - pliosaurul, supranumit "monstrul mărilor" - au fost descoperite şi expuse într-un muzeu din Marea Britanie, informează huffingtonpost.com.

Potrivit BBC News, pliosaurul a fost "cel mai înfricoşător prădător care a trăit vreodată". Un craniu de pliosaur, cu o lungime de 2,4 metri, a fost descoperit şi prezentat publicului larg la sfârşitul săptămânii trecute. Celebrul naturalist şi prezentator de televiziune David Attenborough a participat la ceremonia de prezentare a fosilei, ce a avut loc sâmbătă.

Datând din urmă cu 155 de milioane de ani, craniul de pliosaur a fost descoperit din întâmplare în comitatul Dorset, de localnicul Kevan Sheehan.

"A fost noroc pur - stăteam pe plajă şi am văzut trei fragmente. Nu aveam nicio idee despre ceea ce ar putea fi, dar am început să trag de ele şi să le scot din nisip. În ultimii ani, m-am întors acolo de fiecare dată şi am descoperit mereu câte un fragment nou", a declarat Kevan Sheehan.

Potrivit publicaţiei The Guardian, consiliul din Dorset a decis să nu dezvăluie locul în care a făcut această descoperire, din cauza căderilor de pietre din zonă.

Este posibil ca acele fosile să aparţină unui exemplar dintr-o nouă clasă de animale sau chiar dintr-o nouă specie. Oamenii de ştiinţă consideră că pliosaurul descoperit pe plaja din Dorset ar fi putut să măsoare în lungime până la 18 metri.

Arătând ca un crocodil de dimensiuni uriaşe, pliosaurul, care a trăit în jurasic şi cretacic, era "o maşină de muşcat", fiind cel mai de temut prădător din oceanele de pe Terra.

Fosila este expusă la Dorset County Museum din Marea Britanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosilele unuia dintre cei mai mari prădători marini de pe Terra, expuse în Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fosilele unuia dintre cei mai mari prădători marini de pe Terra, expuse în Marea Britanie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei