Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2010 - Anul XV, nr. 285 (4576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alexandra Maria Lara, alături de Gérard Depardieu la premiera mondială a filmului "Small World"

Actriţa germană de origine română Alexandra Maria Lara a fost prezentă alături de Gérard Depardieu la premiera mondială a filmului "Small World", ce a avut loc, miercuri seara, la Institutul francez din Berlin, informează AFP.

Filmul "Small World" va rula în cinematografele germane începând din 16 decembrie.

Această coproducţie franco-germană, o adaptare cinematografică după un roman omonim scris de autorul elveţian de limbă germană Martin Suter, a fost aplaudată îndelung de publicul prezent în seara de miercuri în sala Cinéma Paris din cadrul Institutului francez din Berlin.

"Eram fericit şi fără memorie, iar acest lucru e odihnitor", a declarat actorul francez Gérard Depardieu, care interpretează în acest film rolul personajului Conrad Lang, un pacient în vârstă de 60 de ani care suferă de maladia Alzheimer.

Conrad Lang a ajuns într-un stadiu în care în mintea lui mai există doar câteva amintiri îndepărtate din copilărie, însă acestea riscă să dezvăluie un secret teribil al protectorilor săi, o familie bogată de industriaşi elveţieni.

Această poveste "reprezintă o manieră originală de a-i privi pe oamenii bolnavi", a declarat regizorul peliculei, Bruno Chiche, vizibil emoţionat după proiecţia filmului. Personajul Conrad Lang "ajunge la o anumită formă de puritate spirituală, eliberată de orice urmă de resentimente. Deşi îşi pierde amintirile recente, el îşi regăseşte acea memorie, cea mai profundă şi mai esenţială, cea din copilărie", a adăugat regizorul francez.

Actriţa principală din film, Alexandra Maria Lara, a declarat la rândul ei că a trăit "un moment magic" atunci când a filmat alături de Gérard Depardieu.

"E minunat să poţi să îl observi (...) a fost o onoare pentru mine", a declarat în limbra franceză tânăra actriţă germană de origine română. Alexandra Maria Lara a urmat cursurile liceului francez din Berlin.

"Sper că publicul german va aprecia acest film pe care eu îl consider magnific", a adăugat Alexandra Maria Lara, a cărei familie a fost prezentă la proiecţia filmului.

"Publicul german este foarte atent", consideră Gérard Depardieu, care a venit la Berlin şi în februarie 2010, pentru a-şi prezenta filmul "Mammuth" la Berlinală.

Proiecţia filmului "Small World", turnat în primăvară în apropiere de Paris, marchează debutul celei de-a 10-a ediţii a Săptămânii filmului francez la Berlin, care se desfăşoară în perioada 1-8 decembrie.

Alexandra Maria Lara a părăsit România pe când avea cinci ani, emigrând cu familia în Germania. Rolul secretarei lui Hitler în "Căderea/ Der Untergang" (film nominalizat la premiile Oscar) i-a adus celebritatea internaţională. În ultimii ani, Lara s-a întors în România, pentru a filma pentru "Offset", o coproducţie cu un scenariu de Cristi Puiu şi Răzvan Rădulescu, şi pentru "Tinereţe fără tinereţe/ Youth Without Youth", în regia lui Francis Ford Coppola. De asemenea, ea a fost prezentă la TIFF în 2007, ca invitat special, în festival fiind proiectat şi filmul britanic "Am o slujbă naşpa rău/ I Really Hate My Job", în care Lara joacă alături de Oana Pellea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandra Maria Lara, alături de Gérard Depardieu la premiera mondială a filmului "Small World".
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alexandra Maria Lara, alături de Gérard Depardieu la premiera mondială a filmului "Small World"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei