Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Circa o sută de vase vechi de 3.500 de ani, descoperite intacte în Israel

Circa o sută de vase, vechi de 3.500 de ani, utilizate pentru ceremonii păgâne, au fost descoperite intacte în nordul Israelului, a anunţat, o echipă de arheologi, informează AFP.

Din punctul de vedere al vechimii şi al stării de conservare, descoperirea este una "extrem de rară", au explicat Edwin van den Brink şi Uzi Ad, şefi ai echipei de arheologi, care au făcut săpături timp de două săptămâni în zona Tel Qashish, în apropiere de Haifa.

"Nu am mai descoperit niciodată astfel de obiecte vechi de 3.500 de ani şi este, de asemenea, extraordinar să le găsim într-o asemenea stare de conservare", au explicat aceştia.

Printre obiectele descoperite se numără un vas pentru arderea tămâii şi o cupă cu un ornament reprezentând o femeie, care ar fi putut fi utilizată pentru ofrande aduse unei divinităţii.

Obiecte fabricate la Micene, în actuala Grecie, au fost de asemenea descoperite, atestând, potrivit arheologilor, existenţa unor legături comerciale între cele două regiuni.

"În acea perioadă, exista pericolul unei invazii militare, iar teoria noastră este că preoţii au ascuns obiectele utilizate în temple de teamă că vor fi distruse", a spus Van den Brink.

"Un sit, aflat pe un deal din apropiere şi care datează din aceeaşi perioadă, a fost distrus şi îngropat, deci poate că aici a avut loc un război", a precizat acesta.

Tel Qashish - sau Tell al-Qassis în arabă - este un oraş biblic situat în apropiere de muntele Carmel, pe înălţimile Haifei. Potrivit Vechiului Testament, la Tell al-Qassis sau în apropiere, profetul Ilie le-a tăiat capetele celor 450 de profeţi ai zeului păgân Baal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa o sută de vase vechi de 3.500 de ani, descoperite intacte în Israel.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa o sută de vase vechi de 3.500 de ani, descoperite intacte în Israel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei