Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 apr 2010 - Anul XV, nr. 98 (4389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fructul de avocado, un plus de savoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fructele de avocado sunt, din păcate, destul de puţin apreciate, având în vedere valorile nutritive cu care le-a înzestrat Mama Natură. În general, fructul de avocado este ocolit din cauză că este foarte greu de curăţat şi de tăiat.
Fructele de avocado au un gust deosebit şi o textură destul de consistentă, motiv pentru care conferă un plus de savoare mâncărurilor în care sunt folosite ca ingrediente - fie că sunt utilizate doar ca garnitură sau sunt „vedeta” reţetei.

Până la folosirea fructului propriu-zis, curăţarea şi tăierea acestuia pot da bătăi de cap gospodinelor. Fructele de avocado sunt greu de tăiat din cauza faptului că au în mijloc un sâmbure mare şi solid, dar şi din cauza texturii şi a formei lor ciudate. Din aceste motive, pentru cei care nu au experienţă în a pregăti un avocado pentru gătit este destul de greu să separe pulpa fructului de coajă.

 

Tăierea şi curăţarea fructelor de avocado

Pentru a tăia un astfel de fruct, veţi avea nevoie de un cuţit special pentru legume şi fructe şi un tocător de lemn. Dacă nu aveţi prin bucătărie un cuţit special pentru fructe şi legume, puteţi utiliza la fel de bine şi un cuţit mare, pe care îl folosiţi la tranşarea cărnii. Condiţia specială este ca lama cuţitului pe care îl veţi utiliza să fie foarte bine ascuţită.
Prindeţi bine fructul de avocado în mână. Cu ajutorul cuţitului, faceţi o incizie. Aveţi grijă ca lama cuţitului să pătrundă prin coaja şi pulpa fructului, însă cuţitul nu trebuie să taie şi sâmburele.
După ce aţi făcut incizia în pulpă, trebuie să rotiţi fructul dintr-o mişcare şi să realizaţi o tăietură continuă, pentru a reuşi ulterior să scoateţi sâmburele. Atenţie însă: fructul trebuie tăiat pe lungime, nu pe lăţime. După ce aţi tăiat fructul de avocado de jur-împrejur, pe lungime, prindeţi bine fiecare jumătate. Răsuciţi cele două jumătăţi una într-o parte, alta în cealaltă parte. Fructul va fi despicat în două jumătăţi perfecte.
Pentru a scoate pulpa veţi avea nevoie de o lingură mare: pur şi simplu scoateţi pulpa din coajă, aşa cum faceţi în cazul dovleacului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fructul de avocado, un plus de savoare.
 Vizualizări articol: 274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fructul de avocado, un plus de savoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei