Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2010 - Anul XV, nr. 8 (4299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

11 ianuarie ar putea fi Ziua Naţională a Fotografiei

Kelemen Hunor, ministrul Culturii, a declarat, ieri, la vernisajul expoziţiei "Fotograful Anului", că va promova o hotărâre de guvern prin care 11 ianuarie să devină în mod oficial Ziua Naţională a Fotografiei.
Ministrul a fost prezent, ieri, la vernisajul expoziţiei "Fotograful Anului", ce a deschis Festivalul "Luna Fotografiei" la Camera de Comerţ şi Industrie a României din Capitală.
Expoziţia, desfăşurată sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, prezintă 100 de fotografii a 48 de autori nominalizaţi în diferite categorii ale concursului omonim.
"Prezenţa mea la acest eveniment al artei fotografice nu va fi o excepţie. Sunt un mare iubitor al acestei arte şi voi fi alături de dumneavoastră ori de câte ori voi avea posibilitatea", a declarat Kelemen.
În discursul său, ministrul le-a lansat artiştilor fotografi prezenţi la vernisaj o invitaţie la dialog pe tema înfiinţării unui muzeu de profil în cursul următorilor ani, menţionând că acesta ar trebui să fie un demers comun al instituţiei pe care o conduce şi al organizaţiilor profesioniste din domeniu. "În peste 160 de ani de fotografie profesionistă, în România s-a acumulat o experienţă notabilă şi un patrimoniu imagistic excepţional. Acesta este doar unul dintre argumentele care justifică identificarea unor soluţii în vederea înfiinţării unui Muzeu al Fotografiei în România", a spus ministrul Culturii.
Totodată, Kelemen Hunor i-a asigurat pe organizatorii evenimentului - Asociaţia Artiştilor Fotografi din România - şi pe membrii organizaţiilor partenere de tot sprijinul său în demersul lor ca ziua de 11 ianuarie să devină sărbătoarea fotografiei în România. "Sunt convins că, în acest an, vom reuşi să promovăm o hotărâre de guvern prin care 11 ianuarie, ziua de naştere a lui Carol Popp de Szathmary, unul dintre primii fotografi ai României, să devină în mod oficial Ziua Naţională a Fotografiei", a declarat ministrul Culturii, prezentând şi viaţa şi opera lui Szathmary, unul dintre primii fotoreporteri de război ai lumii, care a trăit şi a lucrat în Bucureşti timp de o jumătate de secol.
Preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Ştefan Tóth, a precizat, la deschiderea evenimentului, că în cadrul Festivalului "Luna Fotografiei", organizat în premieră în acest an, vor avea loc o serie de manifestări artistice în mai multe oraşe ale ţării şi i-a mulţumit ministrului Kelemen Hunor pentru prezenţa sa, menţionând şi faptul că este pentru prima dată când un ministru al Culturii este prezent la un eveniment al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 ianuarie ar putea fi Ziua Naţională a Fotografiei.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
11 ianuarie ar putea fi Ziua Naţională a Fotografiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei