Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2009 - Anul XIV, nr. 292 (4278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hollywood-ul vizează încasări record de peste 10 miliarde de dolari în 2009

Studiourile producătoare de la Hollywood mizează pe încasări spectaculoase în 2009, totalul acestora putând să depăşească 10 miliarde de dolari, doborând astfel recordul din 2007, de 9,68 miliarde de dolari, confirmând teoria potrivit căreia oamenii merg mai des la cinematograf în timp de recesiune.
Potrivit Reuters, marile studiouri de la Hollywood au început anul 2009 în forţă, încasările din ianuarie depăşind pentru prima oară în istorie graniţa miliardului de dolari, iar box office-ul pentru decembrie are toate şansele să fie din nou la înălţime, prin lansarea a trei pelicule mult aşteptate: "Avatar", "Sherlock Holmes" şi "It's Complicated".
Până în marţi, box office-ul total pe 2009 din Statele Unite şi Canada era de 9,67 miliarde de dolari, potrivit Hollywood.com Box Office.
Potrivit acestui site specializat, recordul din 2007 urmează să fie depăşit în zilele următoare, Hollywoodul având de profitat de pe urma recesiunii. Aşa cum o demonstrează şi precedentele crize economice mondiale, consumatorii au mers mai des la cinematograf în vremuri de criză, deoarece cinematograful este locul în care beneficiază de un divertisment facil, obţinut la preţuri relativ mici.
În 2008, box office-ul total din SUA şi Canada a fost de 9,63 de miliarde de dolari.
Pentru întregul an 2009, Hollywood.com Box Office anticipează încasări totale de 10,6 miliarde de dolari în Statele Unite şi Canada.
Această sumă record se datorează unor lansări majore ale studiourilor hollywoodiene, precum "Transformers: Răzbunarea celor învinşi", filmul cu cele mai mari încasări din 2009 - 402 milioane de dolari în box office-ul intern, potrivit boxoficemojo.com.
Poziţia a doua a revenit filmului "Harry Potter şi Prinţul Semipur", care a generat venituri de 301 milioane de dolari. "Saga Amurg: Lună Nouă" a avut parte de un debut spectaculos, obţinând până în prezent 257,46 de milioane de dolari în SUA şi Canada.
Din lista suprizelor plăcute nu lipseşte filmul "Paranormal Activity", lansat de Paramount Pictures, care a generat încasări de 107 milioane de dolari.
La rândul lor, studiourile Warner Bros. au avut parte de două filme cu un succes de casă neaşteptat de mare: "Marea mahmureală/ The Hangover" (277 milioane de dolari) şi "The Blind Side" (131 milioane de dolari).
Totalul încasărilor din 2009 a fost "ajutat" de o creştere a preţului biletelor la cinematograf, cu, în medie, 28 de cenţi, comparativ cu 2008, media acestora fiind în 2009 de 7,46 dolari.
Specialiştii se aşteaptă ca numărul total al biletelor vândute în America de Nord să ajungă la sfârşitul lui 2009 la 1,4 miliarde, comparativ cu 1,3 miliarde, cât s-au înregistrat în 2008. Totuşi, această cifră nu va fi suficient de mare pentru a doborî recordul din America de Nord, de 1,6 miliarde de bilete vândute, în 2002, informează Hollywood.com Box Office.
Statele Unite şi Canada deţin împreună aproximativ 35% din box office-ul mondial, fiind cea mai mare piaţă de profil din lume, potrivit Hollywood.com Box Office.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hollywood-ul vizează încasări record de peste 10 miliarde de dolari în 2009.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hollywood-ul vizează încasări record de peste 10 miliarde de dolari în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei