Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2009 - Anul XIV, nr. 292 (4278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cafeaua nu este indicată împotriva mahmurelii

Cafeaua pare a fi cel mai rău tratament împotriva mahmurelii, potrivit unui nou studiu care contrazice părerile tradiţionale, realizat de cercetătorii americani şi publicat în Behavioural Neuroscience, informează bbc.co.uk.
Rezultatele acestui studiu, realizat pe şoareci, indică faptul că această băutură oferă doar iluzia unei recuperări fizice. De fapt, oamenilor care consumă cafea pentru a se trezi din mahmureală le este şi mai dificil să îşi dea seama că sunt încă sub influenţa alcoolului.
Autorul acestui studiu, Thomas Gould, de la Temple University din Philadelphia (SUA), a declarat: "Mitul despre puterile anti-mahmureală ale cafelei trebuie desfiinţate, pentru că o combinaţie între cofeină şi alcool poate conduce, de fapt, la luarea unor decizii proaste, cu rezultate dezastruoase".
"Oamenii care se simt obosiţi şi ameţiţi prezintă mai multe probabilităţi de a recunoaşte să sunt sub influenţa alcoolului. În ciuda faptului că este tentant să poţi sta treaz toată noaptea, toate dovezile indică faptul că există riscuri serioase asociate cu combinaţia cafea-alcool", a mai spus acesta.
"Totodată, oamenii care au consumat şi alcool şi cafea se pot simţi mai treji şi mai capabili (decât în realitate, n.r.) să facă faţă unor situaţii potenţial periculoase, aşa cum este şofatul", a mai spus acesta.
Cercetătorii au testat modul în care şoarecii adulţi navigau în interiorul unui labirint unde au fost plasaţi stimuli neplăcuţi, precum lumini şi sunete puternice. O parte dintre animalele au primit doze de cofeină şi alcool în diverse combinaţii şi li s-a evaluat comportamentul prin comparaţie cu alţi şoareci care au primit o soluţie salină neutră.
Alcoolul le-a făcut pe animale mai relaxate, însă au fost mai puţin capabile să evite stimulii neplăcuţi. Animalele care au primit cofeină au dovedit o mai bună capacitate de orientare în spaţiu şi erau mai alerte. Combinaţia alcool-cofeină a părut să relaxeze animalele, care nu au fost capabile să evite obstacolele.
Cercetătorii cred că, în cazul oamenilor, combinaţia îi face pe aceştia să creadă că nu sunt sub influenţa alcoolului când de fapt sunt.
Dozele de cofeină administrate şoarecilor au fost echivalentul a opt ceşti de cafea.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafeaua nu este indicată împotriva mahmurelii .
 Vizualizări articol: 289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cafeaua nu este indicată împotriva mahmurelii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei