Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2009 - Anul XIV, nr. 290 (4276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Frământările din spatele declaraţiei de dragoste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeile analizează multe aspecte înainte de a spune cuvintele magice „te iubesc”.
Iată la ce merită să vă gândiţi atunci când vine vorba de o astfel de declaraţie.
Spuse la momentul potrivit, aceste două cuvinte au puterea de a dezvolta şi împlini o relaţie, dar, în acelaşi timp, dacă sunt rostite la întâmplare, ar putea duce la un impas de netrecut în viaţa de cuplu.
Multe femei aflate la începutul unei relaţii refuză să se lase copleşite de emoţii şi evită să-şi exprime sentimentele, în principal de teamă că nu le sunt împărtăşite, dar şi pentru că nu vor să spună „te iubesc” înaintea partenerului.
Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul domnilor, motiv pentru care este posibil ca într-o relaţie în care cei doi parteneri sunt îndrăgostiţi până peste cap unul de celălalt, cuvintele magice să rămână nerostite mult timp. Teama este aceeaşi de ambele părţi: ideea că dragostea nu este (încă) împărtăşită opreşte cuvintele, ceea ce este trist, pentru că iubirea trebuie declarată cu orice risc.

 

Cuvinte trebuie rostite din suflet

Uneori, a spune cuiva „te iubesc” poate fi, conştient sau inconştient, o tactică de manipulare. Rostim aceste cuvinte pentru a câştiga un avantaj, pentru a repara o greşeală, pentru a ne sensibiliza într-un moment delicat partenerul de cuplu sau, pur şi simplu, pentru a-l păstra pe cel de lângă noi.
Tocmai de aceea, înainte de a vă face curaj şi de a verbaliza ceea ce simţiţi, este bine să vă întrebaţi dacă veţi rosti cuvintele din suflet sau dacă ele exprimă într-adevăr ceea ce simţiţi.
Din păcate, uneori, acţiunile sau dorinţele ne pot împinge să spunem aceste cuvinte, iar cel mai bun lucru este să fim sinceri cu noi înşine şi să nu spunem „te iubesc” decât dacă într-adevăr aşa simţim.

 

„Te iubesc” spontan sau planificat?

Psihologii spun că metoda cea mai bună pentru a spune „te iubesc” în cel mai sincer mod este să lăsaţi sentimentul să crească în sufletul dumneavoastră, pentru ca apoi declaraţia să apară în mod spontan. Mărturisirea sentimentelor trebuie să vă ia prin surprindere, creând un moment memorabil şi pentru dumneavoastră, şi pentru partenerul de cuplu. Numai că povara gândului că veţi rosti cuvintele magice pentru prima dată în faţa persoanei iubite vă pune pe gânduri, aşa că este foarte posibil să vă treziţi că planificaţi pas cu pas momentul. Şi dacă, în final, vă hotărâţi să respectaţi planul, vă faceţi procese de conştiinţă pentru că v-aţi fi dorit ca primul „te iubesc” să fie spontan. Aşa că ar fi bine să vă gândiţi ce vreţi: o declaraţie memorabilă - făcută ca la carte, care să se constituie peste ani într-o amintire frumoasă, de povestit nepoţilor -, sau una spontană.

 

Găsiţi momentul potrivit

Uneori, este bine să nu întindeţi coarda. Dacă îi spuneţi partenerului din senin „te iubesc” tocmai în momentul în care vă bucuraţi de liniştea care domneşte în relaţie, situaţia poate să vă depăşească şi să vă copleşească pe amândoi. Există persoane cărora le place să aibă o relaţie domoală şi confortabilă, iar dacă declaraţia de dragoste vine prea devreme sau pe neaşteptate, liniştea lor este tulburată.

 

Acţiunile sunt mai valoroase decât cuvintele?

Cu toţii ştim că din bătrâni se spune că acţiunile valorează mai mult decât cuvintele. Altfel spus, de foarte multe ori, o persoană apreciază mai mult demonstraţiile de iubire decât declaraţiile de dragoste. Cuvintele sunt uşor de rostit, faptele cer mai multă tărie. Sentimentul că cineva este lângă dumneavoastră şi că ţine la dumneavoastră este mai puternic decât orice cuvinte. Nu spunem că trebuie să evitaţi să vă declaraţi dragostea, însă este mult mai greu să vă arătaţi iubirea prin ceea ce faceţi. Important este să aveţi un dialog interior sincer şi să fiţi sigură că, atunci când spuneţi „te iubesc”, nu rostiţi vorbe în vânt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frământările din spatele declaraţiei de dragoste.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frământările din spatele declaraţiei de dragoste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei