Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2009 - Anul XIV, nr. 126 (4112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un joc pentru console video oferă experienţa detenţiei la Guantanamo

Britanicul Moazzam Begg, care a fost închis la Guantanamo timp de doi ani, a acceptat să fie consultant şi protagonist al unui joc pentru console video care le oferă pasionaţilor posibilitatea de a experimenta condiţiile din închisoarea americană de maximă securitate, informează The Sun.
Jocul, realizat pentru consolele Xbox360, i-ar putea aduce lui Moazzam Begg peste trei milioane de euro. Moazzam Begg, în vârstă de 41 de ani, a fost închis în 2003 şi eliberat din închisoarea de la Guantanamo în 2005. Iniţial, fostul deţinut a acceptat să fie consultant pentru compania producătoare a jocului pentru a furniza informaţiile necesare pentru ca jocul să aibă credibilitate.
"Compania de software m-a abordat cu propunerea de a face un joc bazat pe experienţa mea de detenţie în Guantanamo. Iniţial am ezitat să-mi dau acceptul de teamă că jocul ar putea trivializa experienţa pe care am trăit-o. Apoi m-am hotărât să mă implic pentru a mă asigura că jocul corespunde realităţii", a spus el.
Zarrar Chishti, directorul companiei scoţiene care investeşte peste 250.000 de euro pentru a produce jocul, a declarat că se aşteaptă ca reacţia la joc să fie intensă în Statele Unite, el apreciind şi că jocul se va vinde bine în Orientul Mijlociu.
În joc, Begg este prezentat ca şef al unei organizaţii care ajută un suspect să evadeze. El a precizat că banii pe care îi va primi de la dezvoltatorii jocului vor merge către o organizaţie care militează pentru drepturile deţinuţilor.
Decizia sa a fost determinată şi de nevoia de a face cunoscut acest subiect, precum şi propria poveste, în condiţiile în care şi-a văzut prima dată fiul când acesta avea deja trei ani.
"Jocul nu va condamna realitatea de la Guantanamo dar va aduce acest subiect în atenţia celor care în mod obişnuit nu se gândesc la astfel de realităţi", a explicat el.
Begg a povestit că, în 2001, s-a deplasat în Afghanistan pentru a contribui la lucrările de epurare a apei, fiind nevoit să plece în Pakistan atunci când forţele coaliţiei au atacat ţara. În Pakistan, el a fost capturat de agenţii CIA şi acuzat că s-ar fi antrenat împreună cu membri al-Qaida.
Închisoarea americană Guantanamo Bay din Cuba a fost înfiinţată dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Iniţial, aceasta trebuia sa fie un centru de detenţie temporar dar, după aproape doi ani a fost transformată într-o inchisoare permanentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un joc pentru console video oferă experienţa detenţiei la Guantanamo.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un joc pentru console video oferă experienţa detenţiei la Guantanamo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei