Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2009 - Anul XIV, nr. 91 (4077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul din zece tineri americani este dependent de jocuri video

O zecime dintre tinerii americani prezintă simptome ale unei dependenţe patologice de jocurile video, cum ar fi tulburări ale somnului sau eşecuri în viaţa personală sau la şcoală, este concluzia unui studiu dat publicităţii luni, informează AFP.

Potrivit studiului realizat de Institutul naţional pentru relaţia dintre media şi familie, al Universităţii Iowa, tinerii dependenţi de jocuri video mint, împrumută bani, nu sunt performanţi la locul de muncă sau nu lucrează deloc. Raportul menţionează şi că tinerii dependenţi de jocuri video au un comportament apropiat de cel al persoanelor pasionate de jocurile de noroc pe bani.

"Acest studiu a fost realizat pentru a se stabili dacă jocurile video reprezintă o problemă care merită o mai mare atenţie", a explicat Douglas Gentile, profesor de psihologie şi director al institutului. "Putem concluziona că este cazul (să se acorde o mai mare atenţie fenomenului, n.r.), având în vedere că un tânăr din zece prezintă probleme din cauza jocurilor video", spune el.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 1.178 de persoane, cu vârste între 8 şi 18 ani, principala concluzie fiind că tinerii americani adoră să îşi petreacă timpul în faţa computerului, 90% jucând frecvent diverse jocuri video.

Potrivit raportului, băieţii alocă cea mai mare perioadă de timp jocurilor video - în medie, 16,4 ore pe săptămână -, în timp ce fetele alocă numai 9,2 ore săptămânal aceleiaşi activităţi. În cazul persoanelor dependente de jocuri video (8,5% dintre cei intervievaţi), băieţii petrec circa 24 ore pe săptămână jucând jocuri video.

Institutul care a realizat studiul reaminteşte că dependenţa de jocuri video nu este oficial clasată ca boală de autorităţile medicale americane, însă a remarcat existenţa unei serii de simptome clinice, de ordin psihologic sau fizic, cum ar fi durerile de cap, tulburări ale somnului ori probleme de igienă.

Pentru a fi considerat "dependent" de jocuri video, un tânăr trebuie să cumuleze cel puţin şase dintre simptomele constatate în cadrul studiului. De altfel, raportul menţionează că un sfert dintre tineri joacă jocuri video pentru a scăpa de problemele pe care le au şi aproape tot atâţia au renunţat la locul de muncă pentru a se juca. O cincime dintre jucători recunosc că au avut probleme la şcoală sau că au ratat examene din cauză că au alocat jocurilor video mai mult timp decât pregătirii şcolare.

În plus, potrivit studiului, există un număr important de jucători care îşi mint prietenii sau familia în legătură cu perioada de timp pe care o petrec jucând, în timp ce alţii au fost nevoiţi să fure pentru a-şi putea procura jocurile dorite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul din zece tineri americani este dependent de jocuri video.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul din zece tineri americani este dependent de jocuri video0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei