Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2009 - Anul XIV, nr. 91 (4077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un programator român a inventat uşa pentru pisici dotată cu detector RFID

Ioan Ghip, un programator de origine română specializat în telecomunicaţii, a inventat uşa pentru pisici dotată cu RFID şi care transmite imagini direct pe Twitter, pentru a scăpa astfel de musafirii nepoftiţi veniţi din vecini, care furau hrana animalelor sale, informează Spiegel Online.

Ioan Ghip şi soţia sa locuiesc în Salem, Oregon (Statele Unite) şi au două pisici care au "reşedinţa" în garajul casei. Cele două animale de casă pot ieşi de câte ori vor din garaj, prin intermediul unei uşi speciale pentru pisici. În medie, fiecare iese din garaj de 5,71 de ori pe zi.

Proprietarul lui Gus şi al lui Penny a inventat uşa cu detector RFID (Radio Frecquency Identification - identificare prin frecvenţă radio), care publică imagini foto direct pe Twitter, după ce a remarcat că pisicile din vecini obişnuiau să intre în garaj şi să fure mâncarea animalelor sale de casă.

Ghip ştie exact ce îi fac pisicile pentru că acestea poartă la gât zgărzi dotate cu cipuri de identificare. Acestea nu au nevoie de alimentare şi sunt citite în momentul în care pisicile trec prin dreptul uşii. Citirea şi recunoaşterea cipului le oferă lui Gus şi Penny acces în interiorul sau exteriorul garajului şi activează o cameră şi un program care rulează pe un laptop, transmiţând imaginile capturate către un cont special de Twitter dedicat celor două pisici. Pe microblog (http://twitter.com/GusAndPenny), imaginile sunt publicate automat, împreună cu mesaje precum "Gus iese afară să scape de un ghemotoc de păr" sau "Penny a intrat să îşi ascută ghearele pe scaun".

Potrivit explicaţiilor postate online (http://tweetingcatdoor.com/), Ghip a realizat întregul mecanism după ce a constatat că hrana animalelor sale era mâncată de pisicile din vecini. Soluţia lui a fost una de aşteptat din partea unui programator: a achiziţionat de la un magazin online cipuri RFID, la preţul de un dolar, a cumpărat un cititor de cipuri, cu 60 de dolari, şi un servo-motor şi un mecanism de control, cu 40 de dolari, ultimele servind la deschiderea şi închiderea uşii pentru pisici.

Asamblarea sistemului de acces şi fotografiere a pisicilor nu a fost ceva dificil pentru programatorul de origine română. "Oricine care are nişte ustensile şi ceva timp poate face acelaşi lucru. Partea cea mai dificilă, care necesită ceva cunoştinţe de programare, este scrierea soft-ului care deschide uşa pentru pisici", a spus Ghip, care a avut nevoie de circa 8-10 ore pentru a realiza programul. El a adăugat că, dacă va exista cerere, este dispus să vândă kit-uri cu programul aferent celor care vor să apeleze la un mecanism similar pentru animalele lor de casă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un programator român a inventat uşa pentru pisici dotată cu detector RFID .
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un programator român a inventat uşa pentru pisici dotată cu detector RFID0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei