Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accesul pe YouTube, blocat în China, din cauza posibilelor critici la adresa Partidului Comunist

Accesul internauţilor la YouTube a fost blocat în China, începând de luni, 23 martie, din cauza posibilelor critici la adresa Partidului Comunist, deşi oficialii guvernamentali au declarat instituţia pe care o reprezintă "nu se teme de internet", informează Reuters.

"Mulţi oameni trăiesc cu impresia falsă că Guvernul Chinez se teme de puterea internetului. Adevărul este exact contrariul", a declarat, marţi, Qin Gang, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care accesul internauţilor chinezi la site-ul YouTube este blocat de luni.

Potrivit declaraţiilor lui Qin Gang, cei 300 de milioane de utilizatori chinezi de Internet şi cele 100 de milioane de bloguri existente indică faptul că "mediul online din China este destul de deschis, dar are nevoie de reglementări pentru a preveni răspândirea informaţiilor cu potenţial negativ şi pentru a păstra securitatea naţională a statului".

Oficialul guvernamental a declarat că nu ştia nimic despre blocarea site-ului YouTube.

Accesul la YouTube a mai fost blocat pe parcursul lunii martie, în ziua celebrării protestelor de masă ale tibetanilor împotriva regimului chinez. De asemenea, în contextul demersurilor de limitare a accesului la internet pe teritoriul chinez, în luna ianuarie a fost blocat accesul la câteva sute de site-uri foarte populare legate de subiectul Tibet.

Analiştii au considerat aceste măsuri ca fiind încă un semnal de avertizare transmis de autorităţile de la Beijing posibililor disidenţi, într-un an cu aniversări sensibile, incluzând cea de-a 20-a aniversare a protestelor pro-democraţie din anul 1989 din Beijind din Piaţa Tiananmen, cărora Guvernul le-a pus capăt printr-o masivă şi violentă intervenţie armată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accesul pe YouTube, blocat în China, din cauza posibilelor critici la adresa Partidului Comunist.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accesul pe YouTube, blocat în China, din cauza posibilelor critici la adresa Partidului Comunist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei