Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2009 - Anul XIV, nr. 20 (4006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Femeile vor bărbaţi inteligenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dacă pentru domni frumuseţea fizică este cea care trezeşte interesul, în cazul doamnelor, lucrurile sunt mult mai profunde.

Pentru a se simţi atrase de un bărbat şi a-l face partenerul lor chiar şi pentru o întâlnire ocazională, o femeie nu se mulţumeşte să aibă în faţa sa doar un bărbat frumos. Pe lângă un aspect fizic plăcut, acesta trebuie să aibă şi ceva în cap. Într-un cuvânt, pentru a se aprinde magica scânteie a atracţiei, partenerul trebuie să fie inteligent. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de psihologul evoluţionist Mark Prokosch, din cadrul Universităţii Elon din Carolina de Nord. El a subliniat faptul că acest lucru este valabil nu numai în cazul relaţiilor de lungă durată, dar şi în cazul aventurilor de o noapte.

Coeficientul de inteligenţă nu este un element la care nu se poate renunţa numai atunci când vine vorba despre bărbatul cu care o femeie doreşte să întemeieze o familie sau cu care vrea să aibă o relaţie de durată, dar este o condiţie esenţială şi pentru începerea unui simplu flirt.

Bărbaţii, în schimb, sunt mai puţin interesaţi de inteligenţa partenerei. Alt studiu, efectuat recent de Leander van der Meij din cadrul Universităţii din Groningen şi ale cărui rezultate au fost publicate în revista Hormones and Behaviour, a demonstrat că asupra bărbaţilor domină „dictatura testosteronului”, adică libidoul masculin creşte împreună cu nivelul hormonilor, indiferent dacă aceştia se află în prezenţa unei femei inteligente sau mai puţin inteligente.

În studiul lui Prokosch, un grup de bărbaţi a fost chemat să efectueze o serie de teste cognitive şi să participe la mai multe probe atletice, precum aruncarea cu suliţa sau prinderea unui disc.

 

Inteligenţa, sinonimă cu atracţia

Performanţele lor, însoţite de o autoprezentare, au fost înregistrate cu o cameră video. Psihologii au arătat apoi filmuleţele unui grup de femei, cerându-le să spună pe care dintre bărbaţi îi consideră mai atrăgători, inteligenţi şi creativi. În urma răspunsurilor oferite de doamne s-a observat că acestea reuşeau să aprecieze inteligenţa persoanelor văzute în filmuleţe într-un mod foarte apropiat de realitate, ghicind parcă rezultatele testelor de inteligenţă.

Ulterior li s-a cerut să aleagă bărbaţii pe care i-ar alege pentru a începe o relaţie serioasă sau pentru o aventură de o noapte. În ambele cazuri, doamnele au preferat bărbaţii mai inteligenţi, considerându-i ca fiind mai atrăgători.

„Frumuseţea contează destul de mult pentru alegerea unui partener de o seară, dar, contrar a ceea ce se prevedea, contează şi inteligenţa”, a explicat Prokosch. Experţii au descoperit că atât inteligenţa obiectivă, şi anume cea măsurată cu ajutorul testelor, cât şi cea percepută, sunt elemente care permit predicţia gradului de atracţie pe care un bărbat îl are asupra unei doamne, chiar dacă obiectivul acesteia este doar un flirt.

„În alegerile femeilor, şi creativitatea pare să joace un rol important când vine vorba despre atracţie, dar este o calitate care le interesează mai puţin decât frumuseţea şi inteligenţa”, a mai spus Prokosch. Atracţia pe care o femeie o simte faţă de un bărbat inteligent are o semnificaţie şi din punct de vedere evoluţionist: un partener inteligent garantează un comportament mai atent cu partenera şi, în plus, oferă o „bază genetică” foarte bună pentru descendenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile vor bărbaţi inteligenţi.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile vor bărbaţi inteligenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei