Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2008 - Anul XIII, nr. 179 (3860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Foamea poate aduce fericirea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda faptului că multe persoane care ţin cure de slăbire se plâng continuu în legătură cu cât de greu le este, un studiu recent arată că, de fapt, senzaţia de foame poate genera o stare de fericire.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, în momentul în care organismul detectează nevoia unui aport mai mare de calorii, creşte nivelul hormonului numit grelină, cel care activează foamea. Noul studiu sugerează faptul că această creştere poate fi doar un efect secundar al primei funcţii a hormonului, care este aceea de a elimina stresul.

În cadrul experimentului efectuat, oamenii de ştiinţă au manipulat nivelul de grelină din organismul cobailor printr-o varietate de metode, inclusiv restricţia prelungită a aportului de calorii sau injecţii cu grelină, dar şi modificarea genetică a cobailor, prin care aceştia au devenit imuni la acţiunea grelinei. S-a constatat că animalele care aveau niveluri de grelină mici păreau apatice şi deprimate: dacă erau împinşi în apă, cobaii respectivi nu făceau nici un efort să înoate, iar când erau puşi la intrarea într-un labirint nu se mişcau de pe loc. În plus, atunci când se aflau în acelaşi loc cu alţi cobai, ei refuzau să „socializeze”. În schimb, cobaii al căror nivel de grelină era mare înotau energic în apă, încercând să se salveze, explorau cu interes mediile noi în care erau aşezaţi şi erau mult mai sociabili.

Cercetătorii au concluzionat că nivelul ridicat de grelină poate fi motivul pentru care unele persoane mănâncă în mod necontrolat atunci când sunt tensionate. Rezultatele studiului sugerează faptul că, dacă reuşim să evităm mâncatul pe fond nervos, atunci nivelul de grelină va rămâne mare şi vom reuşi să învingem cauza stresului într-o manieră calmă şi eficientă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foamea poate aduce fericirea.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foamea poate aduce fericirea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei