Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2008 - Anul XIII, nr. 179 (3860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Femeile prezintă mai multe probabilităţi decât bărbaţii de a-şi şterge tatuajele

Tatuajele au devenit foarte populare în rândul tinerilor din Statele Unite, însă specialiştii consideră că femeile prezintă mai multe probabilităţi să regrete faptul că au apelat la această formă de înfrumuseţare a trupului, multe din ele dorind să le îndepărteze, informează Reuters.

Aproximativ un sfert dintre americanii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani au cel puţin un tatuaj, iar în următorii ani, procentul ar putea depăşi 40%.

Alături de clienţii mulţumiţi - aproximativ 80% -, există şi persoane care regretă că au apelat la astfel de picturi pe corp şi apelează la tratamente cu laser pentru a scăpa de ele. Circa 6% dintre clienţi urmează astfel de tratamente.

O echipă de specialişti, coordonată de Myrna Armstrong, de la Universitatea din Texas, a mers la clinici specializate în domeniul îndepărtării tatuajelor, din Arizona, Colorado, Massachusetts şi Texas, pentru a observa care este procesul prin care o persoană poate scăpa de un tatuaj nedorit.

Aproximativ două treimi dintre persoanele care au apelat la astfel de proceduri au fost femei, multe dintre ele declarând că s-au simţit ruşinate din cauza tatuajelor, după ce au primit comentarii negative sau au avut probleme în a-şi alege piese vestimentare care să le acopere.

Potrivit unui studiu similar, realizat în urmă cu zece ani, procentul bărbaţilor care au încercat să îşi îndepărteze tatuajele era mai mare decât cel al femeilor, au declarat cercetătorii.

 

Risc social

"În ziua de azi, nu poţi merge la o nuntă fără a vedea numele mirelui tatuat pe spatele miresei. Însă, există încă mulţi oameni în societatea noastră care au o problemă în ceea ce priveşte acest aspect. Aşa că oricine se tatuează îşi asumă un risc social", a declarat Armstrong într-un interviu telefonic.

Femeile care au luat parte la realizarea studiului au declarat că au fost mulţumite de tatuaje la început, însă situaţia s-a schimbat câţiva ani mai târziu.

Persoanele participante la studiul publicat în Archives of Dermatology au declarat ca s-au tatuat în jurul vârstei de 20 de ani şi că şi-au îndepărtat tatuajele, în medie, zece ani mai târziu.

Armstrong a explicat că procesul de îndepărtare nu este deloc plăcut, din cauza faptului că tratamentele cu laser trebuie repetate pentru a obţine rezultatele dorite.

Pentru aceia care nu sunt încă pregătiţi să aibă un tatuaj pentru tot restul vieţii, specialiştii au anunţat că există un nou tip de tatuaj, pe bază de tuş, acesta putând fi îndepărtat cu uşurinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile prezintă mai multe probabilităţi decât bărbaţii de a-şi şterge tatuajele.
 Vizualizări articol: 391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile prezintă mai multe probabilităţi decât bărbaţii de a-şi şterge tatuajele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei