Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2008 - Anul XIII, nr. 161 (3842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Bathory", cel mai scump film din Europa Centrală, lansat în cinematografele din Praga

"Bathory", un thriller istorico-fantastic cu cel mai mare buget din toate timpurile pentru o producţie central-europeană, inspirat din legenda contesei Elizabeth Bathory, urmează să fie lansat, joi, în cinematografele din Praga, relatează AFP.

"Este un film baroc, un film care vorbeşte despre dragoste, istorie, de abuzul de putere politică", a explicat regizorul său, slovacul Juraj Jakubisko, în cadrul unei conferinţe de presă ce a urmat premierei internaţionale de la Festivalul Karlovy Vary (Cehia).

Această coproducţie Cehia/ Slovacia/ Ungaria/ Marea Britanie, dotată cu un buget de 12 milioane de euro, retrasează destinul contesei Elizabeth/ Erzebeth Bathory (1560-1614), personaj misterios cu reputaţie de femeie-vampir.

Juraj Jakubisko abordează legenda conform căreia această contesă maghiară pasionată de magia neagră îşi menţinea tinereţea veşnică cu sângele tinerelor virgine. Pe fundal, filmul prezintă sângerosul război al ungurilor împotriva turcilor, rivalităţile domnitorilor din Transilvania şi ascensiunea casei de Habsburg.

"Se ştiu puţine lucruri despre Bathory, dar se ştie că destinul femeilor bogate şi singure nu era uşor în acea perioadă: filmul meu o descrie (pe contesa Bathory, n.r.) ca fiind o femeie a Renaşterii, distrusă de zvonuri", a explicat cineastul în vârstă de 70 de ani, care a adăugat că s-a inspirat, pentru imagini, din picturile italianului Caravaggio.

Filmat în superbele castele din regiune, filmul de 140 de minute face apel la sute de figuranţi şi la multe costume de epocă.

Rolul principal este interpretat de actriţa britanică Anna Friel, alături de care apar italianul Franco Nero, scoţianul Hans Matheson şi cehul Karel Roden.

Potrivit producătorilor, filmul, ale cărui drepturi de distribuţie au fost cumpărate în mai multe state din Europa Centrală, ar putea face obiectul unei versiuni pentru micul ecran în trei părţi.

Legenda contesei Bathory stă la baza şi a unui alt film, "The Countess", care va fi lansat în 2009, regizat de Julie Delpy, în care apare şi Anamaria Marinca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Bathory", cel mai scump film din Europa Centrală, lansat în cinematografele din Praga.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Bathory", cel mai scump film din Europa Centrală, lansat în cinematografele din Praga0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei