Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Celibatul, preferat de tot mai multe femei

Din ce în ce mai multe femei aleg să fie celibatare pentru că nu doresc să împartă banii şi timpul cu un partener, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie de Oficiul Naţional de Statistică, informează telegraph.co.uk.

Potrivit cifrelor din acest studiu, 8% dintre femeile din Marea Britanie cu vârsta între 25 şi 44 de ani sunt celibatare, un număr dublu faţă de cel înregistrat în urmă cu 20 de ani.

 

Fără partener.

Cu o rată în scădere a căsătoriilor şi cu una în creştere a divorţurilor, cifrele nu constituie o surpriză pentru specialiştii sociologi. Aceştia sunt de părere că numărul de locuinţe ocupate de celibatari va creşte în următoarea decadă, ajungând, în 2026, la o cifră cu 70% mai mare decât în prezent.

Însă departe de modelul impus de Bridget Jones, într-o continuă căutare a unui bărbat, raportul indică faptul că două treimi dintre celibatare - pentru care s-a impus termenul de "Freemale" - spun că pot avea o viaţă fericită şi împlinită fără un partener.

Combinaţia dintre slujbă, o viaţă socială activă şi şedinţele de sport înseamnă că femeile au mai puţin timp la dispoziţie pe care să-l împartă cu un eventual partener.

 

Cinism.

Paula Hall, psihoterapeut la Relate, spune că femeile au devenit mai cinice în legătură cu viabilitatea unei relaţii pe termen lung. "Dacă eşti ocupată şi ai mulţi prieteni buni, atunci relaţiile sentimentale par irelevante, riscante din punct de vedere emoţional şi consumatoare de timp", a spus aceasta. Specialistul mai adaugă că femeile sunt mai puţin motivate şi din punct de vedere financiar, ele fiind mai independente din acest punct de vedere faţă de deceniile trecute.

 

Şi bărbaţii preferă celibatul.

De cealaltă parte, un studiu preluat de Reuters spune că bărbaţii preferă celibatul unui mariaj cu probleme.

La studiu, realizat de australianul Carl Weisman, au participat 1.533 de bărbaţi heterosexuali.

Weisman a dorit să scrie o carte destinată femeilor, care să le explice motivele pentru care mulţi bărbaţi inteligenţi şi de succes preferă celibatul, concluzia fiind că bărbaţii nu se tem de căsătorie, ci de o căsătorie cu probleme.

"Bărbaţilor le este de zece ori mai frică de căsătoria cu o persoană nepotrivită decât de celibat", a spus Weisman.

Lansarea cărţii australianului "So Why Have You Never Been Married? - Ten Insights into Why He Hasn't Wed" ("Deci de ce nu te-ai căsătorit niciodată? - Zece viziuni asupra motivului pentru care nu s-a căsătorit") are loc într-un moment în care din ce în ce mai multe persoane aleg celibatul, pentru că nu mai trebuie să facă faţă unui număr mare de presiuni sociale şi religioase.

 

Sondaje.

Cifrele publicate în SUA arată că numărul bărbaţilor cu vârsta medie de 40 de ani care nu s-au căsătorit niciodată a crescut de la 6%, în anii '80, la 17%.

Sondajul realizat de el a arătat că există trei grupuri de celibatari: cei care nu vor să se căsătorească niciodată (8%), cei care vor să se căsătorească, dar din care jumătate caută perfecţiunea (62%) şi cei care sunt pe punctul de a o face (30%).

40% dintre bărbaţii celibatari nu îşi doresc copii.

72% dintre respondenţi au indicat că nu se tem de căsătorie, ci de mariajul cu persoana nepotrivită.

De asemenea, bărbaţii care câştigau puţini bani au indicat că nu au nimic de oferit partenerei, unii dintre aceştia având o proastă părere de sine, fapt care ducea la retragerea de pe piaţă a persoanelor disponibile pentru întâlniri.

Ca şi în cazul primului studiu, sondajul australian a scos la iveală faptul că celibatarii nu sunt nefericiţi pentru că nu au parteneră, pentru că ştiu să-şi ocupe timpul cu cariera, prieteni şi ambiţii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Celibatul, preferat de tot mai multe femei.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celibatul, preferat de tot mai multe femei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei