Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2008 - Anul XIII, nr. 75 (3756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Monştrii între noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

LiveScience a dat recent publicităţii un clasament cu cele mai fascinate creaturi care fac parte deja din cultura personală.
În septembrie anul trecut, imaginile surprinse în Texas cu un animal pe cât de ciudat, pe atât de îngrozitor, au făcut înconjurul lumii graţie internetului. În opinia lui Phylis Canion, realizatoarea imaginilor, făptura respectivă era cu siguranţă temutul Chupacabra, însă teoria sa nu a fost confirmată încă de specialiştii şi oamenii de ştiinţă.

Monstruosul Chupacabra este un fel de câine vampir aproape legendar, despre care se crede că suge sângele caprelor şi găinilor. Legendarul animal este pentru oamenii din America Centrală şi de Sud ceea ce este Nessie pentru scoţieni, Big Foot pentru nord-americani sau Yeti pentru cei din Hilmalaya.

Chupacabra umple paginile ziarelor în timpul pauzei jurnalistice de vară. Chupacabra, descris până acum cu nişte trăsături amintind de extratereştrii din filmele kitsch de SF, era un adevărat coşmar, care făcea copiii să tremure de frică.

În opinia cercetătorilor însă, ciudata făptură nu este decât una dintre multele creaturi fantastice şi înspăimântătoare, rod al imaginaţiei populare. Potrivit legendei, acest animal are o înălţime de 1-1,5 metri, cu ochii oblici, luminoşi de culoare roşie sau orange. În loc de urechi şi nas are doar găuri iar gura este mică şi fără buze. Braţele îi sunt subţiri şi terminate cu trei gheare, în timp ce picioarele sunt musculoase tot cu trei gheare. Corpul este acoperit cu o blană subţire şi pe cap are o creastă cu ţepi. Chupacabra, care ocupă un onorabil loc şase, este acompaniat în clasament de alţi monştrii iluştrii.

 

Bigfoot, liderul misterios.

De altfel, pe podium reîntâlnim creaturi ceva mai cunoscute, care au ajuns deseori personaje de beletristică sau de film.

Medalia de bronz îi revine vârcolacului, un alt personaj de legendă, devansat doar de "colegii săi de breaslă", vampirii şi de liderul incontestabil al clasamentului, miticul Bigfoot, sursa cea mai bogată de poveşti a celor care călătoresc în munţii Americii.

Dacă este să ne luăm după povestirile celor care pretind că l-au văzut, monstrul ar avea în jur de doi metri şi jumătate în înălţime şi picioare de două ori mai mari decât cele ale unui om. De asemenea, se mai spune că este o creatură timidă, înspăimântată de posibilele întâlniri cu oamenii.

Dincolo de legendă însă, cert este doar că Bigfoot a devenit atât de popular, încât s-a transformat într-o marcă de succes.

 

Groază în apă.

Cum era şi de aşteptat, LiveScience nu a uitat nici de monstrul din Loch Ness, care de câteva decenii bune rotunjeşte bugetul Scoţiei graţie curiozităţii pe care o stârneşte printre amatorii de senzaţional din toată lumea.

Legenda monstrului din Loch Ness s-a născut pe 2 mai 1933, când un ziar local a anunţat cu litere de-o şchioapă că cineva a văzut acest monstru. Ziarul Iverness Courier a relatat povestea unui cuplu din localitate, care a pretins că a văzut un animal enorm ondulându-se la suprafaţa apei. Povestea monstrului a devenit rapid un fenomen media. Ziarele din Londra au trimis corespondenţi în Scoţia, iar un circ a oferit o recompensă de 20.000 de lire sterline pentru capturarea animalului.

În ciuda faptului că nici una dintre expediţiile realizate pentru capturarea monstrului nu au furnizat informaţii clare în legătură cu existenţa lui Nessie, interesul publicului pentru cunoscuta creatură a lacurilor rămâne în continuare foarte ridicat.

Un alt monstru "de lac" ce trezeşte interesul amatorilor de senzaţional şi ocupantul locului zece, Ogopogo, despre care se supune că ar trăi în lacul canadian Okanagan, în British Columbia şi a cărui existenţă se bazează pe o legendă a indienilor care trăiau în acea regiune. Şi pentru Ogopogo au fost realizate numeroase expediţii de studiu, însă şi acest monstru reprezintă în continuare un mister.

Ultima creatură a lacurilor prezentă în clasament este Champ, monstrul din Lake Champlain, la graniţa între statele Vermont, New York şi Canada. Din câte se pare, acestea seamănă cu un şarpe lung şi negru. În ultimii ani, Champ nu prea şi-a mai făcut apariţia, cu toate acestea însă, legenda sa continuă să trăiască.

 

Dragoni de poveste.

Din clasament nu au fost uitaţi nici dragonii sau sirenele, atât simboluri mitice, cât şi creaturi fantastice protagoniste ale poveştilor noi şi vechi, precum şi a modernelor jocuri video.

Trebuie remarcată prezenţa pe locul opt a singurului monstru a cărui existenţă a fost confirmată: calamarul gigant. Secole la rând, prezenţa acestor enorme creaturi cu tentacule a fost susţinută doar de mărturiile unor marinar. Ulterior însă, descoperirea unor resturi din diferite exemplare de calamar gigant pe plajele din Noua Zeelandă au transformat mitul în realitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monştrii între noi.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Monştrii între noi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei