Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2008 - Anul XIII, nr. 45 (3726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sincer sau forţat?

Maşina de măsurat râsul, inventată de un japonez

Un profesor japonez a inventat o maşină de măsurat râsul şi o nouă unitate de măsură, "ah", pentru a stabili dacă veselia unei persoane este sinceră, cinică sau ironică, informează AFP.

"Potrivit teoriei mele, imediat ce creierul detectează ceva amuzant, diafragma se pune în mişcare", a spus Yoji Kimura, profesor de ştiinţe ale comunicării la Universitatea din Kansai, Osaka, purtător de cuvânt al mai multor umorişti japonezi.

Profesorul a pus nişte electrozi pe corpurile voluntarilor, mai ales la nivelul stomacului, şi a măsurat diafragma şi muşchii. Maşina poate căuta de până la 3.000 de ori pe secundă semnalele electrice produse de corp în cazul în care există motiv de râs.

Potrivit inventatorului, această precizie permite stabilirea tipului de râs, dacă cineva râde cu toată inima sau se forţează, dacă persoana este cinică sau ironică.

Kimura a stabilit unitatea de măsură a râsului, "ah"-ul. "Am descoperit că râsul copiilor este mai spontan, cu zece "ah"-uri pe secundă, de două ori mai intens decât cel al adulţilor", a explicat acesta.

Cercetătorul a luat în calcul o marjă în cazul adulţilor, care îşi pierd spontaneitatea pentru că se întreabă dacă este potrivit să râdă în funcţie de situaţie.

Profesorul distinge patru etape posibile într-un râs: detenta, ieşirea din normă, râsul din toată inima şi, în cele din urmă, câteodată, hohotele de râs.

Pentru cercetător, înţelegerea mecanismului de răspândire a râsului de la o persoană la alta "este cheia sufletului uman".

În opinia lui Kimura, râsul permite omului să plece din nou dintr-un punct pozitiv, "aşa cum se întâmplă cu restartarea calculatoarelor". Şi cercetătorul crede că, astfel, umanitatea este capabilă să treacă de la "un secol de război, la un secol de umor şi toleranţă".
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşina de măsurat râsul, inventată de un japonez.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Maşina de măsurat râsul, inventată de un japonez5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Razi daca vrei sa fii fericit trimis de
(23 feb 2008, 21:21:47
razi dimineata cand deschizi fereastra,in timpul zilei cand altii vor sa ti-o transforme in noapte,seara fericit ca ai supravietuit unei zile de"rahat " este insuportabil sa traiesti printre oameni morocanosi sunt unii care"nici iarba nu le place cum creste." FERESTE_TE DE EI !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale verzi 4 porţii - (30 minute + 30 minute la frigider) 3 salate verzi mai mari300g brânză proaspătă de vaci100g telemea rasă1 lingură seminţe de chimen1 leg. mărar1 ceapă roşie2 linguri ulei de măsline2 cepe verzi2 linguri hrean ras200ml... Citeşte