Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2008 - Anul XIII, nr. 45 (3726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Automasajul, o sursă de relaxare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Masajul este recunoscut pentru influenţele pozitive pe care le are atât asupra fizicului, cât şi a psihicului. Ţinând cont de numeroasele beneficii pe care le aduce, tot mai multe doamne sunt tentate să-şi ofere câteva clipe de răsfăţ, lăsându-se pe mâinile unei persoane care cunoaşte tehnicile de masaj.
Ţinând cont de faptul că preţul pentru o şedinţă de masaj nu este mic, nu oricine îşi poate permite să apeleze la un masor pentru fiecare durere de spate, de cap sau de picioare. Soluţia este să învăţaţi să vă masaţi singure, urmând tehnici precise. Dacă învăţaţi să-l faceţi, automasajul este un instrument care vă va permite să îndepărtaţi durerile şi stresul care apar frecvent ca urmare a activităţilor şi sarcinilor cotidiene.
Masajul înseamnă manipularea ţesuturilor moi ale corpului (piele, ţesut adipos, muşchi) şi a ţesuturilor conective. El acţionează asupra a trei sisteme ale corpului uman: circulaţia sanguină, muşchii, oasele şi articulaţiile, adică structura de bază a corpului, şi asupra sistemului limfatic.

Accesorii pentru masaj

Pentru a realiza un masaj cât mai eficient şi pentru a ajunge şi în părţi ale corpului mai greu accesibile, este nevoie să vă dotaţi cu câteva accesorii: benzi, mingi şi role pentru masaj, dar şi uleiuri şi creme speciale. În cazul în care aveţi o piele sensibilă trebuie să fiţi atentă ce uleiuri sau creme alegeţi pentru a evita apariţia iritaţiilor. Înainte de a le utiliza este indicat să le încercaţi pe o porţiune mică de piele.

Procedee

Masajul nu este ceva ce se inventează. Un masaj bun depinde de mişcări precise. Există cinci categorii de procedee: efleurajul (sau netezirea), care constă în alunecări uşoare ale mâinilor pe suprafaţa corpului; petrisajul (sau frământatul) - constă în mişcări de frământare a musculaturii; fricţiunea, care constă în mişcări compresive, mai profunde decât efleurajul şi petrisajul şi se foloseşte de multe ori pentru a favoriza pătrunderea în piele a unor substanţe medicamentoase, ca de exemplu, geluri şi creme analgezice; tapotamentul (sau baterea) constă în aplicarea unor lovituri uşoare şi ritmice, executate cu degetele, palmele sau pumnii; vibraţiile sunt mişcări oscilatorii ritmice, cu presiuni intermitente, care produc deplasări mici ale pielii şi pot avea atât efecte stimulatorii, cât şi relaxante.

Sfaturi utile

Pregătirea cadrului în care veţi efectua masajul este şi ea extrem de importantă. Izolaţi-vă timp de câteva minute într-un loc liniştit şi respiraţi profund înainte de a începe. Aşezaţi-vă sau întindeţi-vă comod. Îndepărtaţi tot ceea ce poate crea disconfort: curele, bijuterii, ceas. Evitaţi mesele abundente înainte sau după masaj, în schimb, beţi multă apă. Epiderma trebuie să fie sănătoasă, fără leziuni, inflamaţii sau umflături. Mişcările pe care le faceţi trebuie să fie totdeauna de jos în sus, în direcţia inimii, pentru a stimula circulaţia sanguină. Membrele se masează cu mişcări prelungi, de-a lungul osului, iar articulaţiile şi zonele moi, rotunjite (abdomenul, fesele etc.), cu mişcări circulare. Intensitatea mişcărilor trebuie reglată în funcţie de sensibilitatea pielii fiecărei persoane. Nu exageraţi cu mişcările energice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Automasajul, o sursă de relaxare.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Automasajul, o sursă de relaxare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Misto trimis de
(23 feb 2008, 11:47:34
pt. fete sa-si maseze......gogoasa ,sa nu se stravezeasca
2.   Studiaza apoi practica trimis de
(23 feb 2008, 21:44:12
masajul are si contra indi catii la cei cu varice ' cazuri post operatorii etc tapotamentul nu se aplica in zona fetei 'capului'rinichilor si ca sa ne relaxam acum"NETEZIREA"face bine oricand si ori unde"incepeti practica fara prea mult studiu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale verzi 4 porţii - (30 minute + 30 minute la frigider) 3 salate verzi mai mari300g brânză proaspătă de vaci100g telemea rasă1 lingură seminţe de chimen1 leg. mărar1 ceapă roşie2 linguri ulei de măsline2 cepe verzi2 linguri hrean ras200ml... Citeşte