Un cercetător american a rezolvat problema ceaiului sau a cafelei prea fierbinţi cu o cană care răceşte fiecare gură de băutură la temperatura potrivită pentru a fi sorbită, informează telegraph.co.uk.
Spero Pavlos, un cercetător din Chicago, a creat cana Brugo, un recipient izolat în vid. Aceasta menţine băutura aproape de punctul de fierbere şi este dotată în interior cu un compartiment special, unde cafeaua/ ceaiul se răceşte la temperatura potrivită de fiecare dată când cana este aplecată într-o parte.
Când cana Brugo este plină, o cantitate mică de băutură este stocată în lăcaşul special. Compartimentul special este mai mic, de aceea băutura stocată în el se răceşte mai repede, la temperaturile potrivite pentru servire, 65 de grade Celsius şi 75 de grade Celsius. Temperaturile sunt reglate cu ajutorul unei scale.
"Este un produs grozav pentru persoanele cărora le place să-şi bea cafeaua sau ceaiul pe drum", spune Pavlos.
Cana este disponibilă pentru achiziţionare de pe internet.
În Marea Britanie, recipientul s-a vândut deja în 22.000 de exemplare.