Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2007 - Anul XII, nr. 232 (3607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terra

Un asteroid ar putea lovi Pământul în 2029

"

Un asteroid, descoperit în 2004, ar putea reprezenta o ameninţare pentru Pământ în 2029, când ar putea să lovească planeta, potrivit directorului Institutului de astronomie din Moscova, Rusia, informează RIA Novosti.

Boris Şustov a declarat, în cadrul forumului spaţial internaţional care a avut loc luni la Moscova, că asteroidul Apophis, care va traversa orbita Pământului în 2029, la o înălţime de 27.000 de kilometri, ar putea, în anumite circumstanţe, să lovească planeta, provocând o explozie.

Tragicul fenomen ar putea să depăşească în dimensiune celebra explozie Tunguska care a avut loc pe 30 iunie 1908 şi care a afectat o suprafaţă de 2.150 de kilometri pătraţi în Rusia. Peste 80 de milioane de copaci din zona Krasnoiarsk, Siberia, au fost distruşi atunci.

Explozia provocată de asteroid ar putea fi cuprinsă între 10 şi 20 megatone TNT, de 1.000 de ori mai puternică decât cea produsă de bomba atomică ce a lovit în 1945 oraşul japonez Hiroshima. Explozia de la Hiroshima a provocat o undă de şoc de 5 grade pe scara Richter.

Totuşi, explozia provocată de asteroid ar putea fi evitată cu ajutorul tehnologiei moderne: orbita asteroidului ar putea fi corectată cu ajutorul unor sateliţi mici, a indicat Şustov.

"Distrugerea unui asteroid, aşa cum o sugerează anumiţi cercetători, ar putea avea consecinţe neprevăzute. Se recomandă o abordare mai precaută", a spus astronomul.

Şustov a declarat că un micro-satelit care funcţionează cu 10 litri de combustibil ar putea corecta traiectoria asteroidului.

Luna trecută, un obiect misterios despre care se crede că ar fi un meteorit a căzut pe Pământ într-o regiune din Peru. Obiectul a provocat apariţia unui crater cu o adâncime de 6 metri şi o lărgime de 30 de metri. Locuitorii din zonă, inclusiv forţele de poliţie care s-au ocupat de prelevarea probelor, s-au plâns ulterior de greţuri şi ameţeli.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un asteroid ar putea lovi Pământul în 2029.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un asteroid ar putea lovi Pământul în 20290.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent