Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gigi Becali, lider în topul celor mai bogaţi 300 de români întocmit de revista Capital

Patronul clubului Steaua Bucureşti, Gigi Becali, este pe locul întâi în topul celor mai bogaţi români, realizat de revista Capital, având o avere de 2,5 miliarde de euro.

Dintre oamenii care investesc în fotbalul românesc, după Gigi Becali se află acţionarul de la Rapid, Fathi Taher, cu o avere de 400-420 de milioane de euro, care ocupă locul 17 în topul revistei "Capital". Finanţatorul grupării FC Braşov, Ioan Neculaie, are o avere estimată la 370-390 de milioane de euro şi ocupă locul 19. Următorul investitor din fotbal, prezent în top 300 este acţionarul Rapidului, George Copos, cu o avere de 260-280 de milioane de euro şi se situează pe locul 22.

Formaţia FC Timişoara ar putea avea şi ea un conducător aflat printre cei mai bogaţi români, dacă Ovidiu Tender va prelua gruparea bănăţeană. Omul de afaceri timişorean are o avere estimată la 550-600 de milioane de euro şi ocupă poziţia 13 în top 300 Capital.

 

Opt români au averi de peste un miliard de euro

În această ierarhie figurează numeroşi oameni din sportul românesc: fostul tenisman Ion Ţiriac (poziţia a doua, cu o avere de 2,2-2,4 miliarde de euro), finanţatorul Farul Constanţa, Gheorghe Bosânceanu (locul 30, cu 225-230 de milioane de euro), finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu (locul 42, cu 160-170 de milioane de euro), finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu (locul 45, cu 150-160 de milioane de euro), la egalitate cu acţionarul clubului Dinamo Bucureşti, Nicolae Badea (150-160 de milioane de euro), acţionarul dinamovist Vasile Turcu (locul 56, cu 130-135 de milioane de euro), preşedintele executiv al clubului Dinamo, Cristi Borcea (locul 65, cu 120-125 de milioane de euro), finanţatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany (locul 84, cu 94-96 de milioane de euro), finanţatorul formaţiei Jiul Petroşani, Alin Simota (locul 170, cu 43-46 de milioane de euro), finanţatorul formaţiei de hochei HC Csikszereda, Janos Kurko (locul 249, cu 24-27 de milioane de euro) şi fostul fotbalist Gheorghe Hagi (locul 286, cu 16-18 milioane de euro).

În topul revistei Capital din acest an, opt români au averi de peste un miliard de euro, şapte au averi cuprinse între 500 milioane euro şi un miliard de euro şi 82 de români deţin peste 100 milioane euro.

Averile însumate ale celor mai bogaţi 300 români depăşesc 39 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o treime din Produsul Intern Brut al României.

 

Topul bogaţilor în Adevărul

O altă publicaţie, cotidianul Adevărul, a întocmit un clasament al primilor 500 de miliardari din România, pe care l-a dat publicităţii luni, cu o zi înaintea lansării topului realizat de Capital, stârnind mai multe controverse din acest motiv.

Potrivit topului "Adevărul 500 miliardar", primii zece cei mai bogaţi români sunt, în ordine, Dinu Patriciu, cu o avere estimată la 1,9-2 miliarde de euro, Ion Ţiriac, cu o avere de 950 de milioane-1 miliard de euro, Zoltan Teszari, cu o avere de 900 de milioane de euro, fraţii Marius şi Emil Cristescu, cu o avere estimată la 850 de milioane de euro, Sorin Ovidiu Vântu, cu o avere de 800-850 de milioane de euro, Veronica Drăgan, cu 800 de milioane de euro, George Becali, cu o avere de 700-750 de milioane de euro, fraţii Bobby şi Răzvan Păunescu, cu o avere de 700 de milioane de euro, Ovidiu Tender, cu o avere estimată la 650-700 de milioane de euro, şi familia Voiculescu, cu o avere de circa 650 de milioane de euro.

Averile multora dintre oamenii de afaceri prezenţi în topurile realizate de revista Capital şi cotidianul Adevărul diferă mult, deşi autorii au avut ca elemente centrale în stabilirea sumelor valoarea de piaţă a companiilor şi proprietăţile imobiliare, iar unele surse de informare sunt comune.

În unele cazuri, averea unui om de afaceri este văzută mult diferit în cele două clasamente, aceeaşi persoană având o avere chiar de 2-3 ori mai mare în topul Capital faţă de evaluarea din Adevărul.

Un singur numitor comun au cele două topuri, şi anume valoarea totală a averilor, care depăşeşte 39 de miliarde de euro. Doar că această sumă este obţinută, în cazul Adevărul, adunând averile celor mai bogaţi 500 de români, în tip ce clasamentul Capital sunt prezente doar 300 de persoane.

În general, viziunea Capital este mai optimistă decât cea a cotidianului Adevărul. În primul caz, există trei români care "trec" de două miliarde de euro, în timp ce în cel de-al doilea, o singură persoană, Dinu Patriciu, depăşeşte acest nivel.

În topul Capital, opt români au averi de peste un miliard de euro, iar în cazul Adevărul, există un singur miliardar, cel de-al doilea, Ion Ţiriac, fiind aproape de acest statut, cu 950 de milioane - 1 miliard de euro.

Cel mai "sărac" român bogat, de pe locul 300 în topul Capital, are o avere de 13,5 - 14,5 milioane de euro, în timp ce în clasamentul Adevărul, locul 300 este ocupat cu 25 de milioane de euro. Asta înseamnă că diferenţele mari sunt la vârf şi la coadă.

Cea mai mare diferenţă apare în cazul lui Gigi Becali, care ocupă locul 1 în Top 300 Capital, cu 2,5 miliarde de euro şi se află abia pe locul 7 în Top 500 Adevărul, cu o avere estimată la 700 - 750 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gigi Becali, lider în topul celor mai bogaţi 300 de români întocmit de revista Capital.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gigi Becali, lider în topul celor mai bogaţi 300 de români întocmit de revista Capital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei