Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preţul aurului ar putea creşte din nou

Preţul unciei de aur ar putea reveni la peste 1.000 de dolari, pe fondul instabilităţii din sectorul financiar şi al necesităţii unei investiţii cu risc minim, susţin specialiştii în tranzacţii cu metale, citaţi de Reuters.

Aurul este cotat în prezent la peste 850 dolari pe uncie, nivel considerat sigur în urma ofertei limitate şi a cererii în creştere din partea investitorilor.

Preţul aurului a urcat în pofida implicării guvernelor şi băncilor centrale din întreaga lume în rezolvarea problemelor sistemului financiar.

Anunţul autorităţilor americane privind un plan de stabilizare a pieţelor financiare a coborât, ieri, cotaţia aurului cu 2%, după o săptămână de urcări consecutive, însă preţurile au revenit rapid peste nivelul de 850 dolari pe uncie ca urmare a cererii ridicate.

Având în vedere riscurile de pe piaţa de capital şi din sistemul bancar, vânzările reduse din partea băncilor centrale şi producţia redusă a minelor, analiştii estimează că orice scădere a preţului este pe termen scurt.

Cotaţia aurului a înregistrat miercuri cea mai importantă creştere zilnică, după ce falimentul băncii de investiţii Lehman Brothers şi intervenţia statului la AIG au adâncit temerile investitorilor cu privire la siguranţa sitemului financiar şi a pieţei de capital.

O intervenţie a guvernului pentru a stabiliza instituţiile financiare va rezulta într-o scădere a preţului aurului, consideră Philip Carlsson, analist la Saxo Bank.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul aurului ar putea creşte din nou.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţul aurului ar putea creşte din nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei