Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UE alocă fonduri BEI de 30 miliarde de euro pentru credite către IMM-uri

Miniştrii de Finanţe ai Uniunii Europene au adoptat, sâmbătă, un program de finanţare de 30 miliarde euro, destinat împrumuturilor acordate de Banca Europeană pentru Investiţii întreprinderilor mici şi mijlocii în următorii trei ani, transmite Reuters.

Oficialii au solicitat mai multe credite din partea instituţiei de credit pentru IMM-uri, pentru a asigura finanţarea acestor firme pe măsură ce încetinirea creşterii economice îngreunează obţinerea de împrumuturi de la băncile comerciale, afectate de criza globală a sistemului financiar.

Potrivit ministrului Economiei de la Paris, Christine Lagarde, iniţiativa va mobiliza fonduri de 30 miliarde de euro (circa 42 miliarde de dolari) pentru credite acordate afacerilor mici de BEI în următorii trei ani. Suma este dublă faţă de media obişnuită a împrumuturilor acordate de instituţie pentru acest sector.

Iniţiativa, discutată şi aprobată de cei 27 de miniştri, este încă departe de intervenţia administraţiei Statelor Unite, care va cheltui 100 de miliarde de dolari pe returnări de taxe aferente acestui an pentru a contracara stagnarea economică. Reprezentanţii Franţei au arătat că UE face tot posibilul pentru revigorarea economiei.

"Nu adoptăm o politică de aşteptare şi nu vom sta cu mâinile în sân. Trebuie să ne asigurăm că economiile noastre sunt performante", a declarat ministrul Economiei de la Paris, Christine Lagarde, într-o conferniţă de presă.

Franţa deţine preşedinţia UE şi a găzduit, la Nisa, o reuniune a miniştrilor de Finanţe din spaţiul comunitar.

Oficialii s-au angajat să respecte regulile disciplinei bugetare şi au convenit că un nivel ridicat al cheltuielilor publice ar fi o risipă de bani pentru Europa în acest moment, deşi încetinirea dinamismului economiei a fost mai accentuată faţă de aşteptări.

Comisia Europeană a redus, miercuri, prognoza de creştere economică în Uniunea Europeană în acest an la 1,4%, faţă de nivelul de 2% estimat în aprilie. În ceea ce priveşte zona euro, Executivul de la Bruxelles a revizuit în scădere prognoza, de la 1,7% la 1,4%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UE alocă fonduri BEI de 30 miliarde de euro pentru credite către IMM-uri.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UE alocă fonduri BEI de 30 miliarde de euro pentru credite către IMM-uri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei