Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Citroen vrea să livreze în acest an 200 de unităţi din noul C5

Citroen vrea să livreze în acest an, în România, 200 de unităţi din modelul C5, lansat joi pe plan local, iar ţinta de vânzări pentru anul viitor se plasează la 800 de maşini, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al reprezentanţei constructorului francez în România, Didier Gerard.

"Introducerea modelului C5 în România reprezintă cea mai importantă lansare pentru Citroen, de la deschiderea reprezentanţei oficiale din iulie 2007", a declarat Gerard, joi seară, în cadrul evenimentului de lansare a modelului.

Potrivit oficialului Citroen, dealerii mărcii vor livra în total 200 de maşini C5 în lunile rămase până la sfârşitul acestui an, iar pentru 2009 ţinta de vânzări este de circa 800 de unităţi.

Întrebat cum se explică scăderea vânzărilor Citroen în România în primele şapte luni, cu 14,3%, de la 2.864 unităţi livrate în intervalul ianuarie-iulie al anului trecut, la 2.506 autovehicule livrate în perioada corespunzătoare a acestui an, Didier Gerard a explicat că reprezentanţa din România a avut dificultăţi în livrarea modelelor C4, deşi comenzi şi contracte există.

"Dacă lucrurile vor merge ca până acum, ar trebuie să coborâm ţinta de vânzări pentru acest an în jurul a 5.000-5.500 de unităţi, însă volumele pe care le vor realiza C5 şi varianta restilizată a lui C4 ne vor conduce spre atingerea obiectivului fixat, acela de a livra aproximativ 6.500 de unităţi în tot anul acesta", a explicat oficialul Citroen.

Noul C5 este deocamdată disponibil în versiunea de caroserie sedan, urmând ca din octombrie să se poată livra şi versiunea break. Preţurile noului C5 sunt cuprinse între 19.190 euro şi 32.300 de euro cu TVA inclus.

Sedan-ul are patru versiuni de echipare disponibile (X, Confort, Dynamique şi Exclusive), iar break-ul are trei variante (X, Confort şi Exclusive).

Maşina poate fi echipată opţional cu o suspensie hidraulică ajustabilă în funcţie de viteza de deplasare şi de tipul drumului.

Motorizările pe benzină de 1,8 litri, 2 şi 3 litri dezvoltă 127, 143, respectiv 215 CP, în timp ce motoarele diesel, de 1,6 litri, 2 litri, 2,2 litri şi 2,7 litri dezvoltă puteri de 110, 138, 173 şi 208 CP.

 

Dotarea standard include sistem de frânare cu ABS

Dotarea standard include sistem de frânare cu ABS, sistemul de control al stabilităţii (ESP), airbag-uri frontale şi laterale, geamuri cu acţionare electrică pentru toate uşile, oglinzi reglabile electric şi încălzite, aer condiţionat cu reglare automată, radio care poate citi Compact Disc-uri (CD) normale şi de tip MP3. De asemenea, scaunul şoferului este reglabil pe înălţime, iar volanul este de asemenea reglabil pe înălţime şi în profunzime. Dotarea standard a C5 mai include cotieră între scaunele din faţă, proiectoare de ceaţă şi cruise control (sistem care permite menţinerea unei viteze constante, fără acţionarea pedalei de acceleraţie).

Printre dotările opţionale se numără sistemul de avertizare la depăşirea liniei continue, senzori de parcare faţă şi spate, trapă electrică, sistem de navigaţie cu hard disk şi un sistem audio mai performant.

 

Citroen C5 a obţinut cinci stele la testele de siguranţă EuroNCAP.

Concurenţii pe piaţa din România ai modelului C5 sunt Volkswagen Passat, Renault Laguna, Skoda Superb, Ford Mondeo, Mazda6, Toyota Avensis, Chevrolet Epica, Honda Accord, Hyundai Sonata, Kia Magentis, Opel Vectra, Pegeot 407 şi Subaru Legacy.

Anul trecut au fost livrate 5.000 de vehicule Citroen în România.

Citroen a deschis o reprezentanţă pe piaţa locală la 1 iulie 2007, până la acea dată autovehiculele mărcii fiind importate şi comercializate de firma ATS (Automotive Trading Services), deţinută de premierul Călin Popescu Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Citroen vrea să livreze în acest an 200 de unităţi din noul C5.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citroen vrea să livreze în acest an 200 de unităţi din noul C50.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei