Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2008 - Anul XIII, nr. 181 (3862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tăriceanu cere autorităţilor să rămână la inundaţii

Premierul Tăriceanu a cerut ministrului de Interne să menţină jandarmii şi personalul de intervenţie în zonele afectate de inundaţii, pentru ca sinistraţii să nu se simtă "abandonaţi", şi ca ajutoarele sociale să fie distribuite uniform, fără să fie alocate cu precădere în localităţile mediatizate.

Guvernul a decis, joi, ca ajutoarele sociale să fie acordate prin câte un centru judeţean de colectare, coordonate de subprefect, iar premierul Tăriceanu a cerut şi atunci ca fondurile şi materialele de construcţie să fie distribuite echitabil, în funcţie de pagubele înregistrate.

Ieri, la sfârşitul reuniunii comitetului operativ pentru situaţii de urgenţă, premierul a arătat că situaţia în zonele inundate este controlată de autorităţi, iar apele se retrag fără ca pentru perioada următoare să fie prevăzute fenomene meteorologice ieşite din comun. El a precizat însă că perioada în care apele se vor retrage complet va dura, din cauza milioanelor de metri cubi de apă acumulate în urma precipitaţiilor din ultimele zile.

 

"Se poate spune însă clar că orice pericol a trecut", a afirmat Tăriceanu.

Ministerul Lucrărilor Publice va achiziţiona săptămâna viitoare, prin Bursa de Mărfuri, materiale de construcţie şi va angaja rapid firme care să refacă locuinţele distruse de inundaţii, astfel încât lucrările să fie încheiate până în sezonul rece.

În privinţa ajutoarelor sociale umanitare, Tăriceanu a amintit că acestea au fost acordate de Guvern pentru achiziţionarea unor produse, precum prosoape şi alte bunuri, şi nu pentru refacerea caselor. Anchetele sociale pe baza cărora sunt alocate ajutoarele sociale vor fi încheiate luni dimineaţa, în proporţie de 80%.

Potrivit datelor prezentate de şeful Guvernului, în prezent doar şapte localităţi nu sunt conectate la reţeaua de energie electrică, iar circulaţia este impracticabilă doar pe anumite trasee secundare de transport rutier şi feroviar.

 

Premierul cere finalizarea lucrările până în decembrie

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a mai cerut, ieri, miniştrilor implicaţi să selecteze cu atenţie firmele de construcţii pentru refacerea caselor inundate şi să angajeze doar constructori care dispun de suficienţi muncitori, solicitând totodată ca lucrările să fie încheiate până în luna decembrie.

"Tăriceanu a cerut miniştrilor să selecteze doar firme serioase, nu societăţi care trimit doi muncitori să termine şapte case. Premierul a solicitat ca materialele de construcţie să fie livrate începând cu 15 august, iar lucrările să fie încheiate până cel târziu la 1 decembrie, în special în cazul persoanelor în vârstă", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

La sfârşitul reuniunii de duminică a comitetului operativ pentru situaţii de urgenţă, Tăriceanu a anunţat că a cerut Ministerului Lucrărilor Publice să achiziţioneze săptămâna viitoare, în regim de urgenţă, prin Bursa de Mărfuri, materiale de construcţie şi să angajeze rapid firme care să refacă locuinţele distruse de inundaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu cere autorităţilor să rămână la inundaţii.
 Vizualizări articol: 363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu cere autorităţilor să rămână la inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei