Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2008 - Anul XIII, nr. 181 (3862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fondul Proprietatea revine

Fondul Proprietatea a primit 28 de scrisori de intenţie pentru selectarea administratorului, pe listă figurând acum şi Morgan Stanley Investment Management, care, iniţial, nu se regăsea printre cele 27 de companii şi consorţii anunţate.

Fondul a anunţat vineri, pe pagina de internet a societăţii, că până la data de 1 august au fost depuse 27 de scrisori de intenţie.

Ulterior, pe lista plasată pe site-ul Fondului a apărut şi Morgan Stanley Investment Management printre companiile care sunt intersate de administrarea societăţii.

Menţiunea că ofertele au fost depuse până la 1 august a fost păstrată.

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că după închiderea listei vor începe discuţii cu firmele de administrare, iar până în luna octombrie va fi definitivat şi caietul de sarcini pe baza căruia se va lansa licitaţia.

Una dintre condiţiile de participare la procesul de selecţie este ca fiecare ofertant să gestioneze active de peste patru miliarde de euro.

În luna mai, directorul general al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, a anunţat că administratorul va fi selectat în luna noiembrie 2008, iar Fondul va fi listat la bursă în prima parte a anului viitor.

Fondul Proprietatea a selectat, în luna mai, Schroders Investment Management din Marea Britanie pentru servicii de consultanţă financiară, firma urmând să ofere şi consiliere societăţii în alegerea administratorului de fond.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.

Statul, reprezentat de Ministerul Economiei şi Finanţelor, este acţionarul majoritar al Fondului.

Fondul Proprietatea a încheiat anul trecut cu un profit net de 313,1 milioane lei, valoare de 4,3 ori mai mare faţă de cea din 2006, la venituri de peste 410 milioane de lei. La 27 iunie, Fondul Proprietatea avea depozite bancare în sumă de 852 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondul Proprietatea revine.
 Vizualizări articol: 298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fondul Proprietatea revine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei