Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2008 - Anul XIII, nr. 161 (3842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu vrea o strategie de introducere a internetului la sate până la finele anului

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, ieri, ministerelor implicate să urgenteze strategia de extindere a sistemului Internet în mediul rural, în principal la nivelul satelor din zone greu accesibile, solicitând ca întregul plan să fie definitivat până la sfârşitul acestui an, şi nu în 2009.

Solicitarea a fost formulată în discuţia avută, ieri, la Palatul Victoria, cu membrii Guvernului şi coordonatorii autorităţilor de management responsabile pentru programele finanţate din fonduri europene, au declarat surse ministeriale.

"Primul-ministru a cerut în mod special termene stricte şi scurte în două domenii. La programul de competitivitate a cerut să i se dea raportări imediat, pentru a nu mai exista nici o întârziere, şi a mai cerut ca strategia de Broadband, pentru introducerea Internetului în comune şi sate, să fie terminată până la sfârşitul anului, şi nu anul viitor, astfel încât în luna decembrie să fie disponibile primele date concrete", au afirmat sursele.

La sfârşitul anului trecut, Tăriceanu a anunţat că Guvernul va deschide 246 de centre locale pentru informarea populaţiei asupra modului de operare a calculatoarelor, arătând că discrepanţele între mediul rural şi urban în utilizarea reţelelor de comunicaţii în bandă largă rămân semnificative, în pofida numărului în creştere de conexiuni.

"Localităţile mici sunt neglijate în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelelor informatice", a spus atunci premierul.

El a mai anunţat că Guvernul intenţionează să extindă reţeaua de telefonie în toate localităţile din ţară pentru a asigura atât servicii de telefonie fixă, inclusiv în zonele care sunt acoperite de reţeaua mobilă, cât şi conectarea la Internet a tuturor şcolilor.

Premierul a avut anul trecut şi o discuţie cu reprezentanţii Romtelecom, care i-au prezentat o evaluare privind capacitatea companiei de a asigura conectarea la Internet a tuturor unităţilor şcolare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu vrea o strategie de introducere a internetului la sate până la finele anului.
 Vizualizări articol: 304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu vrea o strategie de introducere a internetului la sate până la finele anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei