Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aprobare tacită, după 30 de zile de la termenul pentru răspuns

Cererile privind eliberarea de autorizaţii, avize, licenţe sau permise vor fi considerate aprobate dacă firmele nu primesc răspuns din partea autorităţilor în termenul stabilit de lege, a declarat, ieri, la Berlin, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.

"Am finalizat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reducerea birocraţiei, prin care solicitările vor fi considerate aprobate la 30 de zile după expirarea termenului legal pentru formularea răspunsului", a adăugat Silaghi, prezent la Târgul de Turism de la Berlin.

Proiectul de act normativ ar urma să intre în Guvern săptămâna viitoare sau peste două săptămâni, a menţionat ministrul.

Procedura aprobării tacite este reglementată în prezent prin OUG 27/2003, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 486/2003.

"Autorizaţiile/avizele/licenţele/permisele care intră în acest moment sub incidenţa dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2003 privind procedura aprobării tacite acoperă domenii de o deosebită importanţă socială şi economică, menţinerea dificultăţilor actuale de aplicare a procedurii aprobării tacite putând genera grave disfuncţionalităţi în desfăşurarea normală a activităţilor care necesită obţinerea de autorizaţii prealabile şi având un impact negativ asupra activităţii administraţiei publice şi a mediului de afaceri", se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă.

Astfel, deşi 30 de autorităţi publice centrale, cu rol de reglementare, emit în total 490 autorizaţii/avize/licenţe/permise, acestea au apreciat că numai la 48 de autorizaţii se poate aplica procedura aprobării tacite.

"Pornind de la nemulţumirile mediului de afaceri legate de formalităţile excesive necesare pentru obţinerea de autorizaţii, ori de termenele şi costurile prea mari, conştientizând neajunsurile actualei legislaţii în domeniu, prezenta ordonanţă de urgenţă are drept scop îmbunătăţirea mediului de afaceri în România, prin înlăturarea barierelor administrative", se mai spune în nota de fundamentare.

Aprobarea tacită este aplicabilă în prezent în cazul tuturor autorizaţiilor emise de autorităţile administraţiei publice, cu excepţia celor în domeniul activităţilor nucleare, a celor care privesc regimul armelor de foc, muniţiilor şi explozibililor, regimul drogurilor şi precursorilor, precum şi a autorizaţiilor din domeniul siguranţei naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aprobare tacită, după 30 de zile de la termenul pentru răspuns.
 Vizualizări articol: 1074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aprobare tacită, după 30 de zile de la termenul pentru răspuns0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte