Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2008 - Anul XIII, nr. 7 (3688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE nu permite sacrificarea porcilor în mod tradiţional

Comisia Europeană nu a transmis autorităţilor de la Bucureşti că sacrificarea tradiţională a porcilor va fi permisă în România în următorii ani, ci chiar a insistat, printr-o scrisoare trimisă în luna decembrie, pentru luarea măsurilor necesare asomării porcilor din zonele rurale.

"Comisia Europeană nu a spus niciodată Guvernului României că practica sacrificării porcilor fără asomare va fi permisă pentru încă câţiva ani. Comisia a reiterat în scris (într-o scrisoare datată 12 decembrie 2007) faptul că autorităţile române trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a facilita asomarea porcilor sacrificaţi în zonele rurale", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţa Comisiei la Bucureşti.

Reacţia Comisiei vine după ce ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, a declarat, duminică, într-un interviu acordat BBC, că România a obţinut o derogare pentru sacrificarea tradiţională, de Crăciun şi Paşte, a porcilor şi mieilor, în următorii ani.

"Comisia este conştientă de importantele implicaţii sociale ale acestui mod particular de sacrificare a porcilor. Din acest motiv, ea a subliniat, în faţa autorităţilor române, necesitatea elaborării unui plan de acţiune care să garanteze îmbunătăţirea situaţiei prezente din domeniu", se mai spune în comunicat.

În condiţiile specifice României (număr foarte mare de animale sacrificate în gospodăriile populaţiei într-o perioada scurtă de timp, în special cu prilejul sărbătorilor de Crăciun şi Paşte), trebuie realizat un plan de acţiune pentru alinierea graduală la cerinţele comunitare în materie, a precizat şi Ministerul Agriculturii, ieri, într-un comunicat.

Ministerul şi Autoritatea Veterinară vor elabora "în scurt timp" un act legislativ şi un plan de acţiune care să permită alinierea graduală, pe o perioada de cel mult trei ani, la cerinţele comunitare în materie de bunăstare animală.

"Pe parcursul acestei perioade avem în vedere aplicarea conform planului de acţiune, a prevederilor acquis-ului comunitar la sacrificarea animalelor cu prilejul manifestărilor culturale; aceasta ar permite continuarea sacrificării tradiţionale numai cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Paşte în perioada alinierii graduale", se mai spune în comunicat.

Autorităţile române au solicitat o derogare pentru sacrificarea animalelor din gospodării fără asomare, înainte de Crăciun şi Paşte.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE nu permite sacrificarea porcilor în mod tradiţional.
 Vizualizări articol: 343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE nu permite sacrificarea porcilor în mod tradiţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortino 6 porţii - 60 minute 175g ciocolată amară150g unt75g zahăr6 gălbenuşuri3 albuşuri75g făină Topiţi ciocolata şi untul la foc mic. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi... Citeşte