Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Despăgubiri pentru depozitele la CEC pentru autoturisme

Guvernul a decis, ieri, să extindă lista deponenţilor CEC care primesc despăgubiri pentru conturile deschise în vederea achiziţionării de autoturisme, astfel încât statul va despăgubi toate persoanele care au constituit depozite pentru achiziţionarea de maşini, indiferent de marca acestora, valoarea totală a despăgubirilor fiind de 759, 7 milioane lei (214,2 milioane euro).

Executivul a extins şi data limită luată în calcul pentru constituirea depozitelor, astfel că vor fi acordate despăgubiri pentru depozitele constituite până la 15 februarie 1992, data de stopare a deschiderii de conturi, şi nu până la 1 noiembrie 1990, prevăzută în prezent.

Indicii statistici luaţi în calcul la determinarea valorii despăgubirilor sunt cei ai preţurilor de consum comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică. Data limită până la care se aplică indexarea este 31 iulie 2007.

Valoarea despăgubirii a fost determinată de CEC prin indexarea de la data depunerii şi până la data de 31 iulie 2007 a sumelor din cele 37.462 de depozite existente în conturile active ce îndeplinesc condiţia neafectării soldului iniţial, cu indicii preţurilor de consum.

Valoarea totală a despăgubirilor însumează 759,784 milioane lei. Suma reprezentând despăgubirea este asigurată prin emisiunea de titluri de stat de valoare nominală totală egală cu valoarea totală a despăgubirii.

Titlurile de stat se emit în două tranşe, pe numele CEC şi au scadenţa la un an de la data emisiunii. Titlurile de stat emise în prima tranşă au ca dată de emisiune 21 decembrie 2007, iar cele emise în a doua tranşă au ca dată de emisiune 21 ianuarie 2008.

La data scadenţei fiecărei emisiuni de titluri de stat, Ministerul Economiei şi Finanţelor procedează la răscumpărarea acestora.

Începând cu prima zi bancară imediat următoare datei scadenţei fiecărei emisiuni de titluri de stat, persoanele îndreptăţite să primească despăgubire se pot prezent la ghişeele CEC în vederea punerii la dispoziţie a sumelor cuvenite. Pentru a intra în posesia banilor, deponenţii, mandatarii sau succesorii legali ai acestora vor prezenta în original documentele "cec cu sumă limitată" şi actul de identitate, actele de stare civilă sau alte documente după caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despăgubiri pentru depozitele la CEC pentru autoturisme .
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Despăgubiri pentru depozitele la CEC pentru autoturisme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte