Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Publicitatea înşelătoare, sancţionată cu până la 30.000 lei

Comercianţii care utilizează o publicitate înşelătoare, comparativă şi ilegală vor fi sancţionaţi cu amendă contravenţională cuprinsă între 3.000 lei la 30.000 lei de către inspectorii Ministerului Economiei şi Finanţelor, a decis Guvernul printr-un proiect de lege aprobat în şedinţa de ieri.

Proiectul de lege defineşte publicitatea înşelătoare ca fiind "orice publicitate care, în orice mod, inclusiv prin modul de prezentare, induce sau poate induce persoanele cărora li se adresează sau care iau contact cu aceasta şi care, din cauza caracterului înşelător, poate afecta comportamentul economic al acestora sau care, din acest motiv prejudiciază sau poate prejudicia un concurent".

De asemenea, este definit şi termenul de „publicitate comparativă ca fiind orice publicitate care identifică în mod explicit sau implicit un concurent sau bunuri ori servicii oferite de acestea”.

Constituie contravenţii săvârşirea de către comercianţi de fapte de publicitate înşelătoare, respectiv publicitate comparativă ilegală şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 30.000 lei. Sancţiunile contravenţionale se aplică de către reprezentanţii împuterniciţi ai Ministerului Economiei şi Finanţelor.

Ministerul poate dispune şi o serie de măsuri complementare, precum încetarea sau interzicerea publicităţii înşelătoare sau a publicităţii comparative ilegale.

Măsurile de încetare sau interzicere a publicităţii vor fi luate în maxim cinci zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei prin care au fost dispuse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Publicitatea înşelătoare, sancţionată cu până la 30.000 lei.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Publicitatea înşelătoare, sancţionată cu până la 30.000 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte