Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

Patriciu: „Există o cârdăşie între mafioţii drumurilor şi politicieni”

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, ieri, că în România există "o cârdăşie între mafioţii drumurilor şi politicieni", iar presei îi revine rolul de a demasca încălcările legii.

"În România există o cârdăşie între politicieni şi mafioţi ai drumurilor, care mută bordurile din loc în loc, fac reparaţii proaste ca să le mai facă o dată", a afirmat Patriciu.

Întrebat dacă autorităţile vor putea pune în aplicare prevederile legale privind utilizarea bitumului modificat cu polimeri, Patriciu a spus că dacă presa va permite "mafioţilor" să evite acest lucru, legea nu va fi respectată.

"Păi dacă dumneavoastră, presa, o să-i lăsaţi pe mafioţi în continuare să îşi facă treaba, nu o să se aplice. (...) Dumneavoastră trebuie să vă duceţi la autorităţi şi să îi trageţi de urechi: «Mă, băieţi, aţi prevăzut bitum modificat sau nu»? Este treaba consumatorului şi a dumneavoastră, care apăraţi interesul public", a spus Patriciu.

Patriciu a spus că grupul Rompetrol, pe care îl deţine, a criticat, în 2003, comercializarea de produse petroliere contrafăcute, a cerut eliminarea evaziunii fiscale în domeniul petrolier şi liberalizarea pieţei energetice.

"Nu este pentru prima dată când Rompetrol promovează pe piaţa românească un produs, un serviciu care vine în ajutorul consumatorilor şi care se loveşte de existenţa unor interese şi practici comerciale ilegale. (...) La fel ca şi atunci, rezistenţa unor cercuri de interese s-a făcut simţită şi am fost hărţuiţi, chiar şi judiciar, multă vreme", a spus şeful Rompetrol.

 

Bişniţarii. Patriciu s-a pronunţat împotriva "bişniţarilor" din piaţa românească a construcţiilor. "Nu există firmă de infrastructură căreia să nu îi acord calificativul de bişniţari, pentru că atâta timp cât repară în fiecare an ce au făcut anul trecut nu pot să îi numesc altfel", a completat el.

Patriciu a adăugat că Rompetrol va încerca să aibă o cotă cât mai mare pe piaţa de bitum.

"Este rolul oricărei companii să încerce să aibă o cotă cât mai mare din piaţă, dar asta nu înseamnă că pot să fac altceva decât îmi permite Consiliul Concurenţei. Poate vom putea ajunge, în cel mai bun caz, la 30% din piaţă, dar nu mai mult, că vin şi alţii", a arătat el.

Bitumul poate fi importat în România din vestul europei şi pe cale maritimă, prin portul Mangalia.

Potrivit lui Patriciu, şi alte companii intenţionează să investească în România pentru producerea de bitum polimerizat.

O tonă de bitum normal costă 410 dolari, iar o tonă de bitum rutier modificat cu polimeri 500-510 dolari, au declarat oficialii Rompetrol în luna august, la lansarea pe piaţa românească a bitumului rutier modificat cu polimeri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriciu: „Există o cârdăşie între mafioţii drumurilor şi politicieni”.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriciu: „Există o cârdăşie între mafioţii drumurilor şi politicieni”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei