Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Taxe şi impozite online

Firmele vor putea să plătească online, începând de anul viitor, unele taxe şi impozite, măsura urmând să fie introdusă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală până la 30 iunie 2008.

ANAF va extinde la nivel naţional, în primul trimestru al anului viitor, proiectul de depunere online a declaraţiilor fiscale.

ANAF intenţionează să introducă posibilitatea depunerii online a declaraţiilor fiscale şi pentru persoanele fizice, momentul vizat pentru implementare fiind termenul de declarare aferent primului trimestru al anului 2008. În acest caz, orice declaraţie va avea nevoie de semnătură electronică.

 

Importurile de gaze mai mari

Rusia va livra României în acest an o cantitate de gaze naturale mai mare cu 22-28% comparativ cu livrările din 2006.

Volumul tranzitului de gaze din Rusia către Turcia pe teritoriul României a fost anul trecut de aproximativ 15,2 miliarde metri cubi.

Potrivit strategiei energetice pentru perioada 2007-2020, aprobată în luna septembrie de Guvern, importurile de gaze estimate pentru acest an totalizează 6,1 miliarde de metri cubi, reprezentând puţin peste jumătate din producţia internă, anticipată la 11,7 miliarde metri cubi.

 

Preţurile la energie menţinute

Preţurile la energia electrică ar putea să nu crească la 1 ianuarie 2008, ca urmare a punerii în funcţiune a reactorului al doilea al centralei nucleare de la Cernavodă.

Lansarea Unităţii 2 a centralei de la Cernavodă - care produce energie cu costuri reduse - ar putea determina închiderea unor termocentrale, a căror funcţionare necesită cheltuieli ridicate.

 

Cota de lapte, suplimentată

Fermierii care au investit pentru crearea sau extinderea unor exploataţii de producţie a laptelui vor primi o suplimentare a cotei de lapte alocate pentru livrări, până la 20 noiembrie.

Investitorilor le-a fost alocată o cotă de lapte de doar 40% din nivelul solicitat, iar în urma suplimentării cota fiecăruia va ajunge la 80% din cereri.

Cantitatea provine din rezerva pe care statul o are la dispoziţie - din cantitatea alocată pentru fiecare dintre cele două categorii de cotă, pentru vânzări şi pentru livrări la fabricile de procesare, un procent de 2% este reţinut şi considerat rezervă -, din cantităţile reţinute în urma tranzacţiilor de cotă - la fiecare tranzacţie 30% din cantitate este reţinută - şi din cantitatea rezultată ca urmare a renunţării la cotă.

 

Leul, speriat de euro

Moneda naţională a închis şedinţa de ieri în coborâre faţă de euro, Banca Naţională a României anunţând un curs de referinţă de 3,4099 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni.

La închiderea şedinţei, rata de schimb era de 3,4045-3,4065 lei/euro, după ce la deschidere era de 3,4020-3,4040 lei/euro.

Cursul de referinţă anunţat ieri de BNR s-a apropiat de cel din 30 ianuarie, când s-a situat la 3,4104 lei/euro. Valoarea maximă atinsă anul acesta a fost de 3,4107 lei/euro, rata publicată în 26 ianuarie.

 

Vremea a întârziat verificările

Vremea nefavorabilă a întârziat, în unele judeţe, controalele privind datele transmise de către fermieri pentru obţinerea subvenţiilor, astfel că stabilirea eşantionului de 6% din totalul cererilor, care trebuia finalizat la 31 octombrie, nu a fost încheiată.

"Există întârzieri în unele judeţe, ce pot decala termenul final cu circa două săptămâni. Acestea (judeţele - n.r.) se confruntă atât cu o situaţie climaterică dificilă, cât şi cu particularităţi ale formelor de relief care fac dificilă măsurarea suprafeţelor, cu precădere a celor în pantă, situate la mare altitudine", se arată într-o informare a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei