Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2008 - Anul XIII, nr. 111 (3792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă - Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava

Două zile pentru depunerea cererilor pentru sprijin financiar fără penalizări

FERMIERI, au mai rămas doar două zile în care mai puteţi depune cererea pentru sprijin financiar la APIA Suceava sau la Centrele locale din judeţ, fără penalizări.

După acest termen şi până la 9 iunie 2008 sunteţi penalizat cu 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere.

 

Ce trebuie să facă un fermier pentru a beneficia de sprijinul financiar?

Pentru a beneficia de sprijin financiar, fermierii trebuie să se prezinte la sediile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) până în 15 mai 2008. Joi, 15 mai, este ultima zi de primire a cererilor fără penalizări. Fermierii trebuie să completeze şi să depună o singură cerere de plată în forma cerută de autorităţi. Vor avea actul de identitate la ei şi vor prezenta o adeverinţă de la banca la care au codul IBAN şi contul bancar activ.

Fermierii care au depus cerere de sprijin în anul 2007, în acest an au primit o invitaţie conţinând programarea pentru depunerea cererilor la centrele locale şi cel judeţean APIA. Această programare trebuia să fie respectată pentru a se evita suprapunerile cu alţi solicitanţi şi aglomerările în sediile APIA.

Dacă termenul la care aţi fost invitat este depăşit, nu trebuie să renunţaţi. Sunteţi primiţi şi după acest termen.

Fermierul va depune doar o singură cerere de sprijin chiar dacă deţine suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Trebuie doar să ştiţi unde sunt amplasate parcelele.

Formularele de cerere de sprijin pe suprafaţă împreună cu hărţile blocurilor fizice se obţin gratuit de către beneficiar de la centrele locale şi judeţean APIA.

Fermierii - persoane fizice vor depune doar o singură cerere de sprijin la centrul local sau judeţean APIA pe raza căruia au domiciliul înscris în Cartea de Identitate sau Buletinul de Identitate, iar persoanele juridice vor depune doar o singură cerere la centrul local sau judeţean APIA pe raza căruia au sediul social.

Formularele de cerere de sprijin pe suprafaţă împreună cu hărţile blocurilor fizice se află la centrele locale APIA (pentru fermierii care deţin o exploataţie mai mică de 50 ha) şi la sediile centrelor judeţene APIA (pentru fermierii care deţin o exploataţie mai mare de 50 ha).

Cererea trebuie completată de fermieri conform instrucţiunilor ataşate formularului, dacă este cazul cu ajutorul specialiştilor Centrelor Locale sau Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă (ANCA) sau ai Centrelor agricole comunale.

După data de 10 iunie 2008 cererile nu vor mai fi acceptate la plată, dar se vor primi şi se vor trece în registrul manual de înregistrare pentru evidenţa lor.

Atenţie! Pe materialul grafic (ortofotoplan), fermierul va schiţa corect şi real în blocul fizic parcelele declarate în formular.

Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava
Biroul de Presă
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două zile pentru depunerea cererilor pentru sprijin financiar fără penalizări.
 Vizualizări articol: 1361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două zile pentru depunerea cererilor pentru sprijin financiar fără penalizări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei