Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Navetiştii, cei mai afectaţi de greva ceferiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Linişte totală pe calea ferată. Ieri dimineaţă, între orele 7.00-9.00, nici un tren nu a mai circulat în toată ţară. Suceava nu a făcut excepţie de la mişcarea de protest şi, în intervalul amintit, peste 600 de lucrători feroviari au încetat munca. Deşi nemulţumiţi, călătorii au aşteptat răbdători ca protestul să ia sfârşit pentru a putea pleca spre destinaţie.

Gara de la Iţcani. Ora 8.30. La unul din capetele peronului un grup de ţigani sparge liniştea aproape mormântală. Intru în vorbă cu ei, dar mă privesc cu suspiciune. Unul dintre ţigani cere să i se facă o poză. Mărturiseşte că grupul vrea să meargă la Bucureşti. Imediat intervine un ţigan mai în vârstă cu o mustaţă „a la Ţiriac”. „Domnule, te rugăm lasă-ne în pace. Că ne dai la ziar şi râde lumea de noi”, îşi exprimă bărbatul nemulţumirea vizavi de prezenţa ziariştilor.

Îmi întorc privirea spre peron. Priveliştea este golaşă. Ici-colo câte un om care aşteaptă trecerea minutelor pentru a-şi putea cumpăra bilet şi a pleca în direcţia dorită.

Doar haitele de câini sunt nepăsătoare la problemele de zi cu zi ale oamenilor. Animalele dau vesele din coadă şi umblă prin gară în căutare de mâncare. Se simt ca acasă, iar gara se dovedeşte primitoare. Măcar pentru câini, că altfel gara este doar o clădire cenuşie şi neîngrijită. O clădire peste care timpul, dar şi oamenii şi-au pus amprenta necruţător.

 

„Sexul ne scapă de durerile de dinţi”

Puţinii călători care s-au încumetat să circule ieri cu trenul şi-au omorât timpul aşa cum a crezut fiecare de cuviinţă. Unii s-au înghesuit în crâşmele din gară, alţii au admirat peisajul, ori au măsurat minutele prin numărul de ţigări fumate.

Doi bărbaţi, muncitori navetişti, după toate probabilităţile, se uită cu jind la chioşcul de ziare de pe peronul gării. Privirea le sare spre un tabloid.

„Sexul ne scapă de durerile de dinţi”, citeşte unul dintre bărbaţi, completat rapid de amicul său cu o remarcă porcoasă. Râzând în hohote, cei doi pleacă spre crâşma de alături pentru a diseca subiectul.

Ceva mai încolo, alţi doi bărbaţi se uită nerăbdători la ceas. Sunt navetişti şi ieşiseră din tura de noapte.

„Mergem la Cacica, dar dacă trenurile nu circulă ce putem face, aşteptăm. În mod normal am pierde o jumătate de oră, dar este posibil să apară şi decalaje, aşa că acasă s-ar putea să ajungem cu o întârziere de vreo 2 ore”, a oftat unul dintre bărbaţi, trăgând cu sete dintr-o ţigară.

O altă femeie, care avea drum spre Dorneşti, se uită şi ea întrebător spre unul dintre ceferiştii aflaţi în apropierea unui tren. Pare împăcată cu situaţia de fapt.

„Ştiam că este grevă, de asta am venit şi ceva mai târziu la gară. Mă deranjează această grevă, dar nu am ce face, trebuie să suport”, a precizat femeia.

 

Trenurile au fost oprite în gări mai mari

Circulaţia trenurilor a fost reluată imediat după ora 9.00. Cu întârzierile de rigoare, bineînţeles. În perioada protestului ceferiştilor, fiecare tren a staţionat în gara unde l-a prins ora 7.00.

De exemplu, din gara Iţcani cel mai important tren care a plecat cu întârziere a fost rapidul de Bucureşti Nord.

În gara din Dolhasca au stat două trenuri, Putna - Iaşi şi Braşov - Suceava Nord, în timp ce acceleratul Timişoara - Iaşi a staţionat la Gura Humorului.

„Toate trenurile au fost oprite într-o staţie mai mare, chiar dacă s-a depăşit cu câteva minute termenul stabilit pentru începerea grevei. Am hotărât acest lucru pentru a le permite oamenilor să-şi cumpere o apă sau ceva de mâncare, mai ales cei care au circulat pe distanţe mari”, a declarat Doru Iacob, liderul sindicatului „Ştefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Navetiştii, cei mai afectaţi de greva ceferiştilor.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Navetiştii, cei mai afectaţi de greva ceferiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte