Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2007 - Anul XII, nr. 247 (3622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obligaţii financiare

Tarife aproape duble la apa potabilă, până în 2011

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Calitatea serviciilor de furnizare a apei potabile şi canalizării va creşte în următorii ani, dar pentru asta, populaţia va avea de plătit aproape dublu faţă de cât se achită în prezent.

În prezent, în judeţul Suceava este pus în practică programul SAMTID, în valoare de 10,5 milioane de euro, care prevede înlocuirea a 108,83 km de conducte de transport şi distribuţie, reabilitarea şi înlocuirea a mii de cămine şi vane, amplasarea de noi hidranţi, branşamente noi şi aparate de măsură a consumului, precum şi reabilitarea completă a staţiei de tratare Solca.

De anul viitor, în municipiul Suceava vor începe şi lucrările din cadrul proiectului ISPA, în valoare de 47 de milioane de euro, care are ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea întregului sistem de alimentare cu apă şi a staţiei de epurare.

Practic, prin cele două proiecte, judeţul Suceava va beneficia de o finanţare totală de 57,5 milioane de euro, din care doar o mică parte va fi contribuţia comunităţilor locale care vor beneficia de pe urma investiţiilor făcute.

Totuşi, pe lângă reducerea pierderilor şi îmbunătăţirea serviciilor de apă şi canalizare,

unul din efectele directe ale implementării acestor programe europene va fi majorarea preţurilor pentru serviciile prestate de ACET.

Directorul ACET, Ştefan Groza, a precizat că ambele proiecte cu finanţare europeană prevăd o majorare semnificativă a tarifelor.

“Odată cu realizarea proiectului ISPA, ni se impune majorarea tarifelor pentru apa potabilă în municipiul Suceava cu 40%, iar pentru serviciile de canalizare, chiar o dublare a lor, de la 0,7 lei/mc, la 1,4 lei/mc”, a spus Ştefan Groza.

În prezent, locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ plătesc 1,71 de lei pentru fiecare metru cub de apă rece consumat, precum şi 0,7 lei pentru metrul cub de apă de canal.

Mai mult, din 2011, conform programului SAMTID, tarifele de apă şi canalizare vor trebui să fie unificate la nivelul întregului judeţ, astfel încât atât cetăţenii municipiului Suceava cât şi cei din Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului, Siret şi Solca vor plăti 2,70 lei, fără TVA, pe metrul cub de apă potabilă consumat.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarife aproape duble la apa potabilă, până în 2011.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tarife aproape duble la apa potabilă, până în 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei