Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 14 (8543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cultural

Prima lansare a romanului „El Amor de Sabato” de Constantin Severin, marți, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima lansare a romanului „El Amor de Sabato” („Iubita lui Sabato”) de Constantin Severin va avea loc marți, 23 ianuarie, începând cu ora 16:00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava - Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, Sala A 206. Evenimentul este organizat de două tinere universitare sucevence, lector univ. dr. Alina Prelipcean și lector univ. dr. Gina Puică.

„El Amor de Sabato” a fost publicată în octombrie 2023 și face parte din colecția „Narrativa” a prestigioasei edituri „Verbum” din Madrid, îngrijită de cunoscutul prozator și profesor universitar de literatură Eugenio Suarez Galban. 

Traducerea este semnată de Dana Mihaela Giurcă din Madrid, iar scurta prezentare de pe coperta din spate aparține faimosului scriitor bucovinean Norman Manea.

„Mă bucur să știu că un mesaj de dragoste și admirație pentru marele Ernesto Sabato vine acum din Bucovina mea natală și de la o nouă generație de scriitori români. Autorul a imaginat o poveste de dragoste, în care femeia-amantă a lui Sabato, fiind româncă, relatează povestea lor de dragoste, cu tot patosul, lirismul și tensiunea, un fel de scenariu subtil care păstrează o notă de burlesc, de nostalgie și de ludic în romanul lui Constantin Severin. Argentina și România se întâlnesc într-o ficțiune intertextuală dincolo de granițe și istorie", scrie Norman Manea.

Scriitorul Constantin Severin a spus că romanul „El Amor de Sabato”, o poveste de dragoste între două mari culturi, română și argentiniană, va mai fi lansat anul acesta în București, Iași și Madrid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima lansare a romanului „El Amor de Sabato” de Constantin Severin, marți, la USV.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima lansare a romanului „El Amor de Sabato” de Constantin Severin, marți, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei