Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 120 (8037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Participare

Prezență suceveană la Festivalul Internațional de Arhitectură de la Budapesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O expoziție de arhitectură realizată cu contribuția mai multor suceveni va fi inaugurată sâmbătă, la Budapesta, într-o locație neobișnuită, cu ocazia deschiderii celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Arhitectură.

Din echipa care realizează expoziția "Unfolding Pavilion: Rituals of Solitude" fac parte și arhitecții suceveni Daniel Munteanu, Ana Munteanu, Eliza Rabiniuc, Magda Vieriu, designerul Octavian Hrebenciuc, jurnalista Alina Mihăescu, dar și alți colaboratori internaționali.

Expoziția este curatoriată de arhitectul sucevean Daniel Tudor Munteanu împreună cu criticul italian Davide Tommaso Ferrando, iar itinerarea sa are loc la exact un an de la prezentarea ei în cadrul celei de-a 17-a ediții a Bienalei de Arhitectură de la Veneția.

Asemenea edițiilor trecute, expoziția "Unfolding Pavilion" este organizată și în acest an într-o locație neobișnuită: în interiorul turnului drept al Podului Libertății (Szabadság híd), o clădire istorică inaccesibilă publicului și deschisă acum pentru prima dată în ultimul deceniu.

Podul Libertății este un pod peste Dunăre din centrul Budapestei, inaugurat în 1896 în prezența împăratului Franz Joseph.

Expoziția conține lucrări inedite ale mai multor arhitecți internaționali de prim rang: (ab)Normal (Italia), Aristide Antonas (Grecia), Bart Lootsma (Austria), WAI Architecture Think Tank (SUA), ErranteArchitetture (Italia), Fosbury Architecture (Italia), Giovanni Benedetti (Italia), Marialuisa Montanari (Italia), James Taylor-Foster (UK) & Anton Valek (Suedia), Fala Atelier (Portugalia), Socks-studio (Franța/Italia), MAIO (Spania), Matteo Ghidoni (Italia), Shumi Bose (UK) & Space Popular (Suedia) și Traumnovelle (Belgia).

De asemenea, mai multe lucrări inedite dezvoltate în ultimul an de echipa Unfolding Pavilion vor fi acum arătate publicului pentru prima dată.

Expoziția a fost realizată cu sprijinul Centrului Maghiar de Arhitectură Contemporană KÉK, Paradigma Ariadné, Urbanum și Muzeul Tehnologiei și Transportului din Budapesta. Festivalul Internațional de Arhitectură de la Budapesta se desfășoară în perioada 28.05-4.06.2022.

Mai multe detalii despre "Unfolding Pavilion: Rituals of Solitude" sunt disponibile accesând site-urilewww.unfoldingpavilion.comșiwww.ritualsofsolitude.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezență suceveană la Festivalul Internațional de Arhitectură de la Budapesta.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prezență suceveană la Festivalul Internațional de Arhitectură de la Budapesta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei